5

(specs Lenovo U-31 Processor Intel Core i7-5500U (Intel Core i7) Graphics adapter NVIDIA GeForce 920M - 2048 MB, Core: 954 MHz, Memory: 900 MHz, DDR3

also includes the typical Intel Graphics 5500)

My problem is simple. I have installed the proprietery drivers and I have installed the nVidia settings software through sudo apt install nvidia-settings.

It installed fine and it appears on my app drawer however whenever I click on it, it never launches. Basically nothing happens. I have tried uninstalling and reinstalling but it did not help. Any ideas?

  • 1
    How are you running nvidia settings ? Wayland ? As far as I know wayland is not supported, your results may be spotty. If you are using sudo, it will not work in wayland. – Panther Oct 31 '17 at 14:38
  • How did you install the Nvidia driver? Ubuntu's "Software & Updates",... Additional drivers method of driver installation also installs the Nvidia-settings, so I suspect you did something else. Does lshw -c video show the nvidia driver in use? – ubfan1 Oct 31 '17 at 15:34
  • You might get some helpful error information if you open a terminal window and type sudo nvidia-settings – OttoV Oct 31 '17 at 15:36
  • 1
    @OttoV sudo will not work out of the box with wayland askubuntu.com/questions/961967/… – Panther Oct 31 '17 at 16:04
  • You can still type nvidia-settings w/o sudo, you just won't have permissions to save system-level files. Also, Wayland and Nvidia drivers currently are incompatible, so you could disable wayland – OttoV Oct 31 '17 at 19:21

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.