1

I have ubuntu 17.04. It was all good until the last update. The system no longer recognizes my integrated GPU and uses intel rather, returning 'unknown' to prime-select query; prime-select nvidia returns the following:

Info: the current GL alternatives in use are: ['mesa', 'mesa']
Info: the current EGL alternatives in use are: ['mesa-egl', 'nvidia-375']
Info: selecting nvidia-375 for the nvidia profile
update-alternatives: using /usr/lib/nvidia-375/ld.so.conf to provide /etc/ld.so.conf.d/x86_64-linux-gnu_GL.conf (x86_64-linux-gnu_gl_conf) in manual mode
/sbin/ldconfig.real: /usr/lib/nvidia-375/libEGL.so.1 is not a symbolic link

/sbin/ldconfig.real: /usr/lib32/nvidia-375/libEGL.so.1 is not a symbolic link

update-alternatives: using /usr/lib/nvidia-375/ld.so.conf to provide /etc/ld.so.conf.d/x86_64-linux-gnu_EGL.conf (x86_64-linux-gnu_egl_conf) in manual mode
/sbin/ldconfig.real: /usr/lib/nvidia-375/libEGL.so.1 is not a symbolic link

/sbin/ldconfig.real: /usr/lib32/nvidia-375/libEGL.so.1 is not a symbolic link

update-alternatives: using /usr/lib/nvidia-375/alt_ld.so.conf to provide /etc/ld.so.conf.d/i386-linux-gnu_GL.conf (i386-linux-gnu_gl_conf) in manual mode
/sbin/ldconfig.real: /usr/lib/nvidia-375/libEGL.so.1 is not a symbolic link

/sbin/ldconfig.real: /usr/lib32/nvidia-375/libEGL.so.1 is not a symbolic link

/sbin/ldconfig.real: /usr/lib/nvidia-375/libEGL.so.1 is not a symbolic link

/sbin/ldconfig.real: /usr/lib32/nvidia-375/libEGL.so.1 is not a symbolic link

. Nonetheless when I use nVidia settings to activate the GPU it says i need to logout and then back in, but when I do it's back on intel Kabylake. What's more I got these scripts shown in the photo below during the boot which I think are related to the processor and to the gpu, although all I have found about is how to make them 'not-appearing' rather than a proper fix. In the 'Additional Driver window, even if i chose the proprietary driver, the GPU's name keeps being 'unknown'... If anyone could help me I'd be really grateful. enter image description here

PS. the error scripts on the boot appeared after I updated kernel to the version 4.12, but deleting it didn't get rid of the scrips...

1
  • Anyone answers this plz? Sep 1, 2017 at 0:52

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.