0

I've looked everywhere but can't find how to activate wireless networking. WLAN0 appears not to be working or activated.

Thanks

PS:Too Short?

Edit: Already tried that answer. Has not worked. The output of ifconfig is:

enp5s0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
    inet 10.0.0.16  netmask 255.255.255.0  broadcast 10.0.0.255
    inet6 fe80::223:5aff:fed9:7a72  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
    ether 00:23:5a:d9:7a:72  txqueuelen 1000  (Ethernet)
    RX packets 118  bytes 9321 (9.3 KB)
    RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
    TX packets 78  bytes 8089 (8.0 KB)
    TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 3  collisions 0

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING>  mtu 65536
    inet 127.0.0.1  netmask 255.0.0.0
    inet6 ::1  prefixlen 128  scopeid 0x10<host>
    loop  txqueuelen 1000  (Local Loopback)
    RX packets 713  bytes 56816 (56.8 KB)
    RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
    TX packets 713  bytes 56816 (56.8 KB)
    TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

wlan0: flags=4099<UP,BROADCAST,MULTICAST>  mtu 1500
    inet 192.168.1.150  netmask 255.255.255.0  broadcast 192.168.1.255
    ether 00:24:2c:67:8a:a0  txqueuelen 1000  (Ethernet)
    RX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
    RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
    TX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
    TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

EDIT 2 I'm kinda an ubuntu noob. Thanks 4 ur patience. :) Output of sudo lshw -C network is

*-network
   description: Wireless interface
   product: BCM4312 802.11b/g LP-PHY
   vendor: Broadcom Limited
   physical id: 0
   bus info: pci@0000:02:00.0
   logical name: wlan0
   version: 01
   serial: 00:24:2c:67:8a:a0
   width: 64 bits
   clock: 33MHz
   capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
   configuration: broadcast=yes driver=b43 driverversion=4.10.0-19-generic firmware=666.2 latency=0 link=no multicast=yes wireless=IEEE 802.11
   resources: irq:18 memory:f0300000-f0303fff
 *-network
   description: Ethernet interface
   product: AR8132 Fast Ethernet
   vendor: Qualcomm Atheros
   physical id: 0
   bus info: pci@0000:05:00.0
   logical name: enp5s0
   version: c0
   serial: 00:23:5a:d9:7a:72
   capacity: 100Mbit/s
   width: 64 bits
   clock: 33MHz
   capabilities: pm msi pciexpress vpd bus_master cap_list ethernet physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
   configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=atl1c driverversion=1.0.1.1-NAPI ip=10.0.0.16 latency=0 link=no multicast=yes port=twisted pair
   resources: irq:27 memory:f0200000-f023ffff ioport:a000(size=128)

And iwconfig is

wlan0     IEEE 802.11  ESSID:off/any  
      Mode:Managed  Access Point: Not-Associated   Tx-Power=20 dBm   
      Retry short limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
      Power Management:off

Edit 3: A start job is running for raise network interfaces (-----/5m 34s)or something like that. Mean anything to you?

  • Is it a PCI or USB wireless? – Pilot6 Jun 14 '17 at 14:13
  • Please execute the command ifconfig and edit your question to include the output – Charles Green Jun 14 '17 at 14:56
  • Did you look here? askubuntu.com/questions/464507/… – chili555 Jun 14 '17 at 15:13
  • Can you also add the outputs of sudo lshw -C network and iwconfig to your question? – Charles Green Jun 15 '17 at 16:10
  • Again, what exactly did you try, what did you expect to happen and what happened instead? Were there error messages? Did you struggle to find the appropriate user interface controls for your aims? I can't make anything out of what you told us so far. "I looked everywhere" isn't helpful – if that were literally true there would be no point in looking further. – David Foerster Jun 15 '17 at 16:51

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.