0

So, first of all, this is output of my aplay -l:

    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: HDMI [HDA Intel HDMI], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: HDMI [HDA Intel HDMI], device 7: HDMI 1 [HDMI 1]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: HDMI [HDA Intel HDMI], device 8: HDMI 2 [HDMI 2]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC887-VD Analog [ALC887-VD Analog]
  Subdevices: 0/1
  Subdevice #0: subdevice #0

I use the first card, so i change the configs: asound.conf:

pcm.!default {
  type hw
  card 1
}

ctl.!default {
  type hw
  card 1
}

ctl.equal {
  type equal;
}

pcm.plugequal {
  type equal;
  slave.pcm "plughw:1,0";
}

pcm.!default {
  type plug;
  slave.pcm plugequal;
}

~/.asoundrc:

ctl.equal {
        type equal;
}

pcm.plugequal {
    type equal;
        slave.pcm "plughw:1,0";
}

pcm.equal{
    type plug;
    slave.pcm plugequal;
}

So as you see, devices are set as they should be,
but when i run alsamixergui -D equal, and put all the bars down
sound is still playing without change. If i run just alsamixer I can adjust
master audio properly. What could be the problem here?

3
  • As this is an english language site, and I don't do translation, please rerun your aplay command as env LANG=C aplay -l
    – waltinator
    Commented Jun 4, 2017 at 21:06
  • post edited @waltinator Commented Jun 4, 2017 at 21:08
  • The equal control device shows those controls that are implemented by the equal plugin. The default control device (which maps to hw) shows those controls that are implemented by the hardware.
    – CL.
    Commented Jun 5, 2017 at 13:47

0

You must log in to answer this question.

Browse other questions tagged .