0

I've just installed 16.04 and also upgraded my graphics card and hard drive.

When I try and use the Software Center it briefly flashes this

enter image description here

then disappears after less then 1 second.

How to get the Ubuntu Software Center working?

I tried doing sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade but it didn't help. The output from it also included the following:enter image description here

1

I was able to solve this by doing

sudo apt-get install software-center

(I initially tried sudo-apt autoremove software-center but it said not found)

What I then found was that I actually had two software centers, my original 'Software Center' that still doesn't work and then a new program 'Ubuntu Software Center' that does work.

enter image description here

  • I experienced the same so can concur with the response from @MichaelDurrant – Graham May 13 '17 at 11:49
0

using 64bit, 16.04LTS

I experienced a similar software-center disappearing problem. I launched Software from Apps>Sys Tools>Software, it showed a brief display of Software Center, then it disappeared.

The following steps, a little different, worked for me:

1)removed everything "software-center" via synaptic

2)sudo apt-get autoremove && sudo apt-get autoclean

3)sudo apt-get install software-center

  • Please don't add answers that are essentially just 'Thanks'. While your answer does include the extra command you ran that it is likly to be over looked and downvoted. Consider editing your answer to more clearly highlight that an extra step may be needed, or better yet suggest an edit to the OP's answer to the same effect. Invest some time in the site and you will gain sufficient privileges to upvote answers you like, which is the Ask Ubuntu way of saying thank you. – J. Starnes Dec 29 '17 at 4:09

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.