When I try to start my xampp I get these errors:

sudo /opt/lampp/lampp start
Starting XAMPP for Linux 5.6.30-0...
XAMPP: Starting Apache.../opt/lampp/share/xampp/xampplib: line 22: netstat: command not found
/opt/lampp/share/xampp/xampplib: line 22: netstat: command not found
ok.
XAMPP: Starting MySQL.../opt/lampp/share/xampp/xampplib: line 22: netstat: command not found
ok.
XAMPP: Starting ProFTPD.../opt/lampp/share/xampp/xampplib: line 22: netstat: command not found
ok.

How can I solve this problem with xampplib and how can I get the xampp to work?

  • 1
    It seems that your xampp instance is complaining about lack of netstat; run this command to install netstat: sudo apt install net-tools. let me know if it worked for you ;) – Ravexina Apr 24 '17 at 15:25
  • It worked correctly :D thanks. – Ahmed Shaltout Apr 24 '17 at 16:43
  • Glad that it was helpful ;) I sent it as an answer, if you like you can accept it as a correct answer so other will know that it workes ;) – Ravexina Apr 24 '17 at 16:47
  • sure i did, thanks again. @Ravexina – Ahmed Shaltout Apr 27 '17 at 19:14
  • askubuntu.com/questions/909685/ubuntu-and-kali-start-jobs here is another question pls if u can help – Ahmed Shaltout Apr 27 '17 at 19:29
up vote 9 down vote accepted

It seems that your xampp instance is complaining about lack of netstat command.

netstat is a part of net-tools package, so run this command to install netstat:

sudo apt install net-tools

Then try to start your xampp again, it should work now.

  • 1
    You are the LORD! – Adam Sep 13 at 21:31

protected by Ravexina Sep 13 at 21:39

Thank you for your interest in this question. Because it has attracted low-quality or spam answers that had to be removed, posting an answer now requires 10 reputation on this site (the association bonus does not count).

Would you like to answer one of these unanswered questions instead?

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.