0

I'm very new to Linux and Ubuntu, so please be patient with me!

To start with; I'm using an Acer laptop. Logs related to the Network Controller for the commands sudo lshw -class network and lspci listed at the bottom. If there's any other info that needs to be provided, let me know and preferably with instructions as well. I've seen others who have similar, but not the exact same problem. I had a similar thing happening when I first updated to 16.04, but that seems to have been a bug which was fixed in an update.

As stated, the ethernet connection is perfectly fine, and the wi-fi acts as if everything is working, no errors or anything, but it cannot connect to websites at all. I have looked around forums everywhere and tried commands to see if it can find anything, but as far as I can tell there's nothing wrong.

One of the things that seem to (temporarily) work for a lot of people is restarting the network manager through the terminal, but that doesn't do anything at all as far as I can tell. I have restarted the computer several times, and the wireless works fine on other devices I have.

I can't tell what might have caused this, since it happened randomly without warning after having been sitting and using the laptop for a few hours without any problems. When looking at the connection information, the speed is still listed as working.

I'm at a complete loss here, any and all advice appreciated!

Output for sudo lshw -class network:

 *-network
   description: Wireless interface
   product: AR9462 Wireless Network Adapter
   vendor: Qualcomm Atheros
   physical id: 0
   bus info: pci@0000:03:00.0
   logical name: wlp3s0
   version: 01
   serial: 20:16:d8:e5:54:16
   width: 64 bits
   clock: 33MHz
   capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list rom ethernet physical wireless
   configuration: broadcast=yes driver=ath9k driverversion=4.4.0-72-generic firmware=N/A ip=192.168.0.105 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11abgn
   resources: irq:19 memory:f0500000-f057ffff memory:f0580000-f058ffff  

Output for lspci:

03:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros AR9462 Wireless Network Adapter (rev 01)  

Edit:
Adding the additional outputs requested.

Output for rfkill list:

1: phy0: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
2: acer-wireless: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
5: hci0: Bluetooth
    Soft blocked: yes
    Hard blocked: no  

Output for ping -c3 8.8.8.8:

PING 8.8.8.8 (8.8.8.8) 56(84) bytes of data.

--- 8.8.8.8 ping statistics ---
24 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 23183ms  

The ping command for Google did absolutely nothing at all. :/

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.