0

I have strange problem with wifi connection: When raspberry is connected to my pc with ethernet cable I dont have any problem with ssh connection (by cable and wifi). But in case when cable isn't connected after boot i can ping raspberry, and when i try to connect by ssh BOOM - I can't (sometimes I can see byobu is launchded and I cannot do anythink) and then i cannot ping raspberry.

Raspberry Pi 2 OS: Ubuntu mate 16.04 Wifi dongle: TP-LINK TL-WN725N

/etc/network/interfaces

# interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
# Include files from /etc/network/interfaces.d:
source-directory /etc/network/interfaces.d

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback


auto enxb827eb61c62c
allow-hotplug enxb827eb61c62c
iface enxb827eb61c62c inet static
        address 11.0.0.20
        netmask 255.255.255.0

auto wlx30b5c21096d1
allow-hotplug wlx30b5c21096d1
iface wlx30b5c21096d1 inet dhcp
wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf

iface default inet dhcp

/etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf

ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=netdev

network={
        ssid="network1"
        psk="¯\_(ツ)_/¯"
}

network={
        ssid="network2"
        psk="¯\_(ツ)_/¯"
}

I think it's not problem with /interfaces because i tried couple of versions without any positive effects.

0

Problem was caused by Networkmanager or Wicd after uninstallation everything is ok.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.