0

This question already has an answer here:

I dual booted Ubuntu alongside windows 10 a week prior But Ubuntu is not detecting any Wi-Fi network or hotspots Any help would be appreciated

#### wireless info START

Report from: 08 Jan 2017 17:56 IST +0530

Booted last: 08 Jan 2017 00:00 IST +0530

Script from: 08 Jul 2016 02:16 UTC +0000 release

Distributor ID: Ubuntu Description: Ubuntu 16.04.1 LTS Release: 16.04
Codename: xenial kernel

Linux 4.4.0-31-generic #50-Ubuntu SMP Wed Jul 13 00:07:12 UTC 2016
x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Parameters: ro, quiet, splash, vt.handoff=7 desktop

Ubuntu lspci

03:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller [10ec:8136]
(rev 0a) DeviceName: Realtek PCIe FE Family Controller Subsystem:
Hewlett-Packard Company RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet
controller [103c:8216]

05:00.0 Network controller [0280]: Intel Corporation Device
[8086:24fb] (rev 10) DeviceName: Intel Dual BandWireless-AC 3168
802.11 ac 1x1 WiFi + BT 4.0 Combo Adapter Subsystem: Intel Corporation Device [8086:2110] lsusb

Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 001
Device 003: ID 8087:0aa7 Intel Corp. Bus 001 Device 002: ID 05c8:038e
Cheng Uei Precision Industry Co., Ltd (Foxlink) Bus 001 Device 001: ID
1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub PCMCIA card info rfkill lsmod

hp_wmi 16384 0 sparse_keymap 16384 1 hp_wmi mxm_wmi 16384 1 nouveau
wmi 20480 3 hp_wmi,mxm_wmi,nouveau interfaces

auto lo iface lo inet loopback ifconfig

eno1 Link encap:Ethernet HWaddr inet addr:10.3.8.95 Bcast:10.3.11.255
Mask:255.255.252.0 inet6 addr: fe80::9c2a:b1a:9f64:6a75/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:69884
errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:41336 errors:0
dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX
bytes:30206879 (30.2 MB) TX bytes:3701908 (3.7 MB) iwconfig

lo no wireless extensions.

eno1 no wireless extensions. route

Kernel IP routing table Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref
Use Iface 0.0.0.0 10.3.8.1 0.0.0.0 UG 100 0 0 eno1 10.3.8.0 0.0.0.0
255.255.252.0 U 100 0 0 eno1 10.4.20.201 10.3.8.1 255.255.255.255 UGH 100 0 0 eno1 169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 1000 0 0 eno1
resolv.conf

nameserver 127.0.1.1 search iiit.ac.in network managers

Installed:

NetworkManager

Running:

root 2623 1 0 16:49 ? 00:00:00 /usr/sbin/NetworkManager --no-daemon
NetworkManager info

GENERAL.DEVICE: eno1 GENERAL.TYPE: ethernet GENERAL.NM-TYPE:
NMDeviceEthernet GENERAL.VENDOR: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
GENERAL.PRODUCT: RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet
controller GENERAL.DRIVER: r8169 GENERAL.DRIVER-VERSION: 2.3LK-NAPI
GENERAL.FIRMWARE-VERSION: GENERAL.HWADDR: GENERAL.MTU: 1500
GENERAL.STATE: 100 (connected) GENERAL.REASON: 0 (No reason given)
GENERAL.UDI:
/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1c.5/0000:03:00.0/net/eno1
GENERAL.IP-IFACE: eno1 GENERAL.IS-SOFTWARE: no GENERAL.NM-MANAGED: yes
GENERAL.AUTOCONNECT: yes GENERAL.FIRMWARE-MISSING: no
GENERAL.NM-PLUGIN-MISSING: no GENERAL.PHYS-PORT-ID: --
GENERAL.CONNECTION: Wired connection 1 GENERAL.CON-UUID:
8540577b-b01f-42ae-85a0-64f6c427f428 GENERAL.CON-PATH:
/org/freedesktop/NetworkManager/ActiveConnection/4 GENERAL.METERED: no
(guessed) CAPABILITIES.CARRIER-DETECT: yes CAPABILITIES.SPEED: 100
Mb/s CAPABILITIES.IS-SOFTWARE: no WIRED-PROPERTIES.CARRIER: on
CONNECTIONS.AVAILABLE-CONNECTION-PATHS:
/org/freedesktop/NetworkManager/Settings/{0}
CONNECTIONS.AVAILABLE-CONNECTIONS[1]:
8540577b-b01f-42ae-85a0-64f6c427f428 | Wired connection 1
IP4.ADDRESS[1]: 10.3.8.95/22 IP4.GATEWAY: 10.3.8.1 IP4.ROUTE[1]: dst =
10.4.20.201/32, nh = 10.3.8.1, mt = 100 IP4.ROUTE[2]: dst = 169.254.0.0/16, nh = 0.0.0.0, mt = 1000 IP4.DNS[1]: 10.4.20.222 IP4.DNS[2]: 10.4.20.204 IP4.DOMAIN[1]: iiit.ac.in DHCP4.OPTION[1]:
requested_subnet_mask = 1 DHCP4.OPTION[2]:
requested_rfc3442_classless_static_routes = 1 DHCP4.OPTION[3]:
subnet_mask = 255.255.252.0 DHCP4.OPTION[4]: domain_name_servers =
10.4.20.222 10.4.20.204 DHCP4.OPTION[5]: ip_address = 10.3.8.95 DHCP4.OPTION[6]: filename = /pxelinux.0 DHCP4.OPTION[7]:
requested_static_routes = 1 DHCP4.OPTION[8]: dhcp_server_identifier =
10.4.20.201 DHCP4.OPTION[9]: requested_time_offset = 1 DHCP4.OPTION[10]: broadcast_address = 10.3.11.255 DHCP4.OPTION[11]:
requested_interface_mtu = 1 DHCP4.OPTION[12]:
requested_domain_name_servers = 1 DHCP4.OPTION[13]: dhcp_message_type
= 5 DHCP4.OPTION[14]: requested_broadcast_address = 1 DHCP4.OPTION[15]: routers = 10.3.8.1 DHCP4.OPTION[16]: wpad =
http://proxy.iiit.ac.in/proxy.pac DHCP4.OPTION[17]:
requested_domain_name = 1 DHCP4.OPTION[18]: domain_name = iiit.ac.in
DHCP4.OPTION[19]: requested_routers = 1 DHCP4.OPTION[20]: expiry =
1483883176 DHCP4.OPTION[21]: requested_wpad = 1 DHCP4.OPTION[22]:
requested_netbios_scope = 1 DHCP4.OPTION[23]:
requested_ms_classless_static_routes = 1 DHCP4.OPTION[24]:
requested_netbios_name_servers = 1 DHCP4.OPTION[25]: network_number =
10.3.8.0 DHCP4.OPTION[26]: requested_domain_search = 1 DHCP4.OPTION[27]: requested_ntp_servers = 1 DHCP4.OPTION[28]:
next_server = 10.4.20.151 DHCP4.OPTION[29]: ntp_servers = 10.4.20.38
DHCP4.OPTION[30]: requested_host_name = 1 DHCP4.OPTION[31]:
dhcp_lease_time = 7200 IP6.ADDRESS[1]: fe80::9c2a:b1a:9f64:6a75/64
IP6.GATEWAY: NetworkManager.state

[main] NetworkingEnabled=true WirelessEnabled=true WWANEnabled=true
NetworkManager.conf

[main] plugins=ifupdown,keyfile,ofono dns=dnsmasq

[ifupdown] managed=false NetworkManager profiles

Sorry, try again. [[/etc/NetworkManager/system-connections/Wi-Fi
connection 1]] (600 root) [connection] id=Wi-Fi connection 1 |
type=wifi | permissions= [wifi] mac-address-blacklist= | ssid=OPPO
A37f [ipv4] method=auto [ipv6] method=auto iw reg get

Region: Asia/Kolkata (based on set time zone)

country 00: DFS-UNSET (2402 - 2472 @ 40), (6, 20), (N/A) (2457 - 2482
@ 40), (6, 20), (N/A), PASSIVE-SCAN (2474 - 2494 @ 20), (6, 20),
(N/A), NO-OFDM, PASSIVE-SCAN (5170 - 5250 @ 160), (6, 20), (N/A),
PASSIVE-SCAN (5250 - 5330 @ 160), (6, 20), (0 ms), DFS, PASSIVE-SCAN
(5490 - 5730 @ 160), (6, 20), (0 ms), DFS, PASSIVE-SCAN (5735 - 5835 @
80), (6, 20), (N/A), PASSIVE-SCAN (57240 - 63720 @ 2160), (N/A, 0),
(N/A) iwlist channels

lo no frequency information.

eno1 no frequency information. iwlist scan

lo Interface doesn't support scanning.

eno1 Interface doesn't support scanning. module infos module
parameters /etc/modules modprobe options

[/etc/modprobe.d/blacklist-ath_pci.conf] blacklist ath_pci

[/etc/modprobe.d/blacklist.conf] blacklist evbug blacklist usbmouse
blacklist usbkbd blacklist eepro100 blacklist de4x5 blacklist eth1394
blacklist snd_intel8x0m blacklist snd_aw2 blacklist i2c_i801 blacklist
prism54 blacklist bcm43xx blacklist garmin_gps blacklist asus_acpi
blacklist snd_pcsp blacklist pcspkr blacklist amd76x_edac

[/etc/modprobe.d/blacklist-rare-network.conf] alias net-pf-3 off alias
net-pf-6 off alias net-pf-9 off alias net-pf-11 off alias net-pf-12
off alias net-pf-19 off alias net-pf-21 off alias net-pf-36 off

[/etc/modprobe.d/iwlwifi.conf] remove iwlwifi \ (/sbin/lsmod | grep -o
-e ^iwlmvm -e ^iwldvm -e ^iwlwifi | xargs /sbin/rmmod) \ && /sbin/modprobe -r mac80211

[/etc/modprobe.d/mlx4.conf] softdep mlx4_core post: mlx4_en rc.local

exit 0 pm-utils udev rules dmesg

[ 23.506613] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eno1: link is not ready [
23.724047] r8169 0000:03:00.0 eno1: link down (repeated 2 times) [ 23.724127] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eno1: link is not ready [ 25.343820] r8169 0000:03:00.0 eno1: link up [ 25.343852] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eno1: link becomes ready [ 858.191902] IPv6:
ADDRCONF(NETDEV_UP): eno1: link is not ready [ 858.207851] r8169
0000:03:00.0 eno1: link down [ 858.207935] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP):
eno1: link is not ready [ 858.207955] r8169 0000:03:00.0 eno1: link
down [ 860.225364] r8169 0000:03:00.0 eno1: link up [ 860.225374]
IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eno1: link becomes ready
#### wireless info END

http://www.tecmint.com/install-ubuntu-16-04-alongside-with-windows-10-or-8-in-dual-boot/

unable to install git and tree also should i install again windows recognizes

marked as duplicate by chili555 wireless Jan 9 '17 at 13:36

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

  • i ran the script and resulted is pasted with question – Cala Jan 9 '17 at 10:46
  • Could this be considered as the real question please – Cala Jan 9 '17 at 15:56

Browse other questions tagged or ask your own question.