3

I use Lubuntu 16.04. My /etc/defaults/console-setup says:

ACTIVE_CONSOLES="/dev/tty[1-6]"

yet when I Ctrl+Alt+F1, or F2, or F3 etc. - I only see a black screen with the top line saying: "/dev/sda1: clean 123/456 files, 654/321 blocks" - no login prompt. I can switch back with Ctrl+Alt+F7, but, still - why doesn't it work?

6
  • Because your graphics driver is not working properly. Pick another one from the drivers selection and see if it is fixed.
    – Rinzwind
    Nov 11 '16 at 22:01
  • @Rinzwind: Would you mind linking to someplace explaining how I do that exactly? I mean, I'm able (with some pain) to edit xorg.conf's, but I'm not sure which selection you're referring to.
    – einpoklum
    Nov 11 '16 at 22:36
  • dash, "additional drivers"
    – Rinzwind
    Nov 12 '16 at 2:22
  • @Rinzwind: Sorry, I'm not following. Can you be more explicit?
    – einpoklum
    Nov 12 '16 at 13:39
  • about what? check to see if you can install another driver for your videocard. see the program " additional drivers" from my last comment.
    – Rinzwind
    Nov 12 '16 at 18:58
3

I'm running Kubuntu v16.04 - not the version that you are - but I had to modify /etc/systemd/logind.conf, uncomment NAutoVTs=6 and restart.

1
  • I no longer experience this issue, since I switched distributions, but - damn, another systemd idiosyncracy :-(
    – einpoklum
    Oct 16 '18 at 21:17

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.