0

I'm using a 64GB Meizu Pro 5. I had it running with OTA-12 without any problems. Because I did not flash the Pro 5 boot loader I had to upgrade the OTA manually as described in How to update meizu pro 5

After restarting the device the applications work but whenever I go into any System Settings window it stays completely blank.

I wiped the cache and data (making a factory reset in TWRP) but the problem persists.

When I flash ubuntu-*.tar.xz I get the following message: tar: can't remove old file system/usr/share/doc/libtelepathy-qt5-0: Is a directory

Here the log after opening the system settings:

2016-09-28 14:40:32,101 - WARNING - "No such interface 'org.freedesktop.DBus.Properties' on object at path /"
2016-09-28 14:40:32,110 - WARNING - "No such interface 'org.freedesktop.DBus.Properties' on object at path /org/freedesktop/NetworkManager/ActiveConnection/1"
2016-09-28 14:40:32,115 - WARNING - "No such interface 'org.freedesktop.DBus.Properties' on object at path /org/freedesktop/NetworkManager/ActiveConnection/0"
2016-09-28 14:40:32,132 - WARNING - Attempted to deliver an event to a non-existent window, ignoring.

** (process:6339): WARNING **: Unable to submit Zeitgeist Event: The connection is closed

(process:6339): GLib-CRITICAL **: g_array_free: assertion 'array' failed
g_dbus_connection_real_closed: Remote peer vanished with error: Underlying GIOStream returned 0 bytes on an async read (g-io-error-quark, 0). Exiting.
Terminated
Loading module: 'libubuntu_application_api_touch_mirclient.so.3.0.0'
qrc:/qml/MainWindow.qml:22:1: module "SystemSettings.ListItems" is not installed

Has anyone upgraded from OTA-12 to OTA-13 successfully? What do I need to change in order to make the System Settings window appear?

Thanks!

4
  • Can you post a screenshot or two of what's wrong?
    – dobey
    Sep 27, 2016 at 16:49
  • Unfortunately a screenshot wouldn't show much. The whole settings screen is just white. No icons, no text. No matter how I access it. E.g. when I open the top notification area and click on About this device, mobile settings, etc.
    – torusJKL
    Sep 27, 2016 at 17:27
  • It'd really help if you could show us your /home/phablet/.cache/upstart/application-legacy-ubuntu-system-settings-.log — Thanks! Sep 28, 2016 at 10:35
  • I added the log to the original question above.
    – torusJKL
    Sep 28, 2016 at 13:38

1 Answer 1

0

The problem was that the folder /usr/share/ubuntu/settings/system/qml-plugins/SystemSettings/ListItems/ and all its files was missing.

I was able to fix this by doing

  1. flash the OTA-13 delta files
  2. reboot into the system
  3. flash the full OTA-13 files

(flashing the full OTA-13 directly over OTA-12 would make make the phone fail at boot time)

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.