2

Ok so I upgraded ubuntu 15.10 to 16.04, and now my plymouth themes doesn't show splash screen( only black screen after grub) at startup but during shutdown or restarting it shows the splash screen.

I tried changing the theme to default splash screen, but still no luck.

Can anyone help?

  • if your card is Nvidia, try this, it fixed my Plymouth – Chaten Sep 6 '16 at 11:41
  • My card is intel inbuilt, I don't have dedicated graphics card. Thanks for the reply. – Khacho Sep 6 '16 at 16:09
  • @Chaten thanks although my card is intel that solution worked for me! Thanks a lot – Khacho Sep 6 '16 at 16:20
2

In 16.04, plymouth path was changed.

You need to edit the /etc/alternatives/default.plymouth file.

Under the script caption make sure the directory is exactly like this:

ImageDir=/usr/share/plymouth/themes/YOUR_PLYMOUTH_NAME/ ScriptFile=/usr/share/plymouth/themes/YOUR_PLYMOUTH_NAME/YOUR_PLYMOUTH_NAME.script

|improve this answer|||||
  • I have checked that ImageDir and ScriptFile is correctly defined. I have tried out the various alternative too. However, a black splash screen is always shown. What is the cause and how to fix this? – Sun Bear Oct 28 '17 at 4:00
1

As Chetan said, that solution was for nVidia graphics card but it works for intel's inbuilt grapghics cards aslo. I will provide the link again - Solution is here

Thanks again chetan.

|improve this answer|||||
  • Can you mark your answer as solved please? Thanks. – WinEunuuchs2Unix Sep 6 '16 at 23:12
  • Website says you need to wait for 20 more hours before accepting your own answer. – Khacho Sep 7 '16 at 15:18

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.