2

I installed amdgpu-pro on ubuntu 16.04. After reboot the screen resolution was low and unity not start. But I can open applications by right clicking and opening terminal. The speed was low too. The following is the output of gpu-manager.

last_boot_file: /var/lib/ubuntu-drivers-common/last_gfx_boot

new_boot_file: /var/lib/ubuntu-drivers-common/last_gfx_boot

can't access /run/u-d-c-nvidia-was-loaded file

can't access /run/u-d-c-fglrx-was-loaded file

Looking for fglrx modules in /lib/modules/4.4.0-31-generic/updates/dkms

Looking for nvidia modules in /lib/modules/4.4.0-31-generic/updates/dkms

Is nvidia loaded? no

Was nvidia unloaded? no

Is nvidia blacklisted? no

Is fglrx loaded? no

Was fglrx unloaded? no

Is fglrx blacklisted? yes

Is intel loaded? no

Is radeon loaded? no

Is radeon blacklisted? yes

Is amdgpu loaded? no

Is amdgpu blacklisted? no

Is nouveau loaded? no

Is nouveau blacklisted? no

Is fglrx kernel module available? no

Is nvidia kernel module available? no

Vendor/Device Id: 1002:7145

BusID "PCI:1@0:0:0"

Is boot vga? yes

Error: can't access /sys/bus/pci/devices/0000:01:00.0/driver

The device is not bound to any driver. Skipping...

Error : Failed to open /dev/dri

Error : Failed to open /dev/dri

Error : Failed to open /dev/dri

Error : Failed to open /dev/dri

Does it require offloading? no

last cards number = 0

Has amd? no

Has intel? no

Has nvidia? no

How many cards? 0

Has the system changed? No

main_arch_path x86_64-linux-gnu, other_arch_path i386-linux-gnu

Current alternative: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/mesa/ld.so.conf

Current core alternative: (null)

Current egl alternative: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/mesa-egl/ld.so.conf

Is nvidia enabled? no

Is nvidia egl enabled? no

Is fglrx enabled? no

Is mesa enabled? yes

Is mesa egl enabled? yes

Is pxpress enabled? no

Is prime enabled? no

Is prime egl enabled? no

Is nvidia available? no

Is nvidia egl available? no

Is fglrx available? no

Is fglrx-core available? no

Is mesa available? yes

Is mesa egl available? yes

Is pxpress available? no

Is prime available? no

Is prime egl available? no

Is the above configuration is correct for amdgpu-pro work properly?

graphics card (before installing amdgpu-pro):

Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV515/M54 [Mobility Radeon X1400]
bus-ID: 01:00.0
chip-ID: 1002:7145
Display Server: X.Org 1.18.3
drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1280x800@60.04hz
GLX Renderer: Gallium 0.4 on ATI RV515
GLX Version: 2.1 Mesa 11.2.0 Direct Rendering: Yes

Thanks.

2

The output you pasted seems to suggest amdgpu is not loaded, and you have no DRI available. It seems also that previously you were using the radeon driver, not amdgpu. It seems you need to uninstall amdgpu-pro, as your graphics chip is not supported by it, being too old, and you must use the radeon drivers instead.

The amdgpu-pro installation appears to have blacklisted the radeon driver, which is required for your card.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.