0

I'm running ubuntu 16.04 on a dell xps 13, and I had java eclipse running ok. I did a mercurial commit from the command line, and I had some conflicts related to the eclipse metadata files.

I managed to get the commit taken care of, but I'm honestly not sure what I did to the project metadata files.

I was not able to get my web project started, so I re-set all the build paths, runtime environments, new server and so on.

Then, the server just wouldn't start...no error, just totally non-responsive.

Then I tried to create a little helloworld class, just to see if I could get something to run, and creating the new class took forever...it hung with the revolving wheel.

I googled around, and looked in workspace-dir/.metadata/.log and saw this:

eclipse.buildId=4.5.1.M20150904-0015
java.version=1.8.0_91
java.vendor=Oracle Corporation
BootLoader constants: OS=linux, ARCH=x86_64, WS=gtk, NL=en_US
Framework arguments:  -product org.eclipse.epp.package.jee.product
Command-line arguments:  -os linux -ws gtk -arch x86_64 -product     org.eclipse.epp.package.jee.product

!ENTRY org.eclipse.ui 4 0 2016-05-12 17:43:04.325
!MESSAGE Unhandled event loop exception
!STACK 0
java.lang.NullPointerException

and from today there is this:

!SESSION 2016-05-13 16:50:12.337 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=4.5.1.M20150904-0015
java.version=1.8.0_91
java.vendor=Oracle Corporation
BootLoader constants: OS=linux, ARCH=x86_64, WS=gtk, NL=en_US
Framework arguments:  -product org.eclipse.epp.package.jee.product
Command-line arguments:  -os linux -ws gtk -arch x86_64 -product     org.eclipse.epp.package.jee.product

!ENTRY org.eclipse.core.resources 2 10035 2016-05-13 16:50:18.341
!MESSAGE The workspace exited with unsaved changes in the previous     session; refreshing workspace to recover changes.

!ENTRY org.eclipse.jst.jsp.core 4 4 2016-05-13 16:50:28.629
!MESSAGE A workspace crash was detected. The previous session did not     exit normally. Not using saved taglib indexes.

wasn't sure what to do...maybe just delete eclipse and re-install?

Update

I deleted the eclipse folder, and reinstalled. Now having the same problem when trying to cfeate a simple project from scrath.

I also deleted the ~/.eclipse folder, all workspace folders and tried again, having the same behavior

this is my java version:

openjdk version "1.8.0_91"
OpenJDK Runtime Environment (build 1.8.0_91-8u91-b14-0ubuntu4~16.04.1-b14) 
OpenJDK 64-Bit Server VM (build 25.91-b14, mixed mode)

was able to compile/run simple class using vim in terminal

eclipse download I'm using is:

eclipse-jee-mars-2-linux-gtk-x86_64.tar.gz

thanks!

0

I "resolved" the issue by installing the neon ee version of eclipse and got everything up and running.

I have no idea what caused the issue as that version of eclipse had been running before. As I said above, I think doing my mercurial commit may have altered or deleted a prefs file and that kicked it off.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.