0

Over the last few weeks I have noticed that the mobile data on my E5 Ubuntu phone keeps on dropping out, to the point that it is becoming increasingly unusable. I know that there have been issues raised about the WiFi. However, I am not sure if anyone else is experiencing issues like this with their mobile data. When my data goes the only thing I can do, to get it back is to put the phone into air plane mode and then turn it off again. This always brings the mobile data back. Even when I am in the same place and the data signal originally was lost.

As an example; the other day my wife and I were enjoying breakfast in a coffee shop. We were sat by the window and she had full data. I had none. We are both on the same network. I turned on air plane mode and then turned it off again and the my data came back. It stayed on for a minute or so and then went off again. Air plane mode activated again and the deactivated and mobile data was returned. During this time my wife had continual signal on her Samsung S3.

  • Over the last few days the mobile data issue has been getting worse and worse. One day I had no data at all and when I put my phone into flight mode and then back out again the data would come back for a minute or two and then go off again. I turned my phone data to 2G yesterday and I have not had an issue all day. When the data goes, it connects again within a few seconds. Browsing is a little slow, but that's OK. It looks like the issue is when you have the 2+3G option, it does not like swamping between the two. It appears that when there is a 3G issue, the data dies & does not go to 2G. – Phil UK May 13 '16 at 3:52
  • I have been using the mobile data with the 2G option set for a bit now and apart from it being noticeable slower, it is working far better than the 2G & 3G option. – Phil UK May 14 '16 at 3:11
  • This is still a hit and miss issue. Over the last few weeks I have had to continually switch between both 2G and 3G to get any level of data service. – Phil UK May 24 '16 at 22:36
1

Yeah, i have also issues with Meizu Pro 5 and 2G/3G/4G connections.

At first issues was smaller: Connection loss, try turn air plane mode on and off. if not worked reboot device and connection works sometime. Now i boot my device and get connection <1min until phone drops connection and says "unregistered". Air plane mode does not help anymore. Reboot sometimes helps, but usually i have to turn my phone off, use my spare phone and wait for a day or so and try to connect to network again. As i posted comment here: Meizu Pro 5 Ubuntu Edition OTA-11 - 2G/3G issue, I have this issue in Finland with OTA-10.2, OTA-11 and OTA-12. I was in Sweden 4 days and network connections worked fine with OTA-10.2 and OTA-11.

I'll try to borrow a sim card from some of my friends and try to get connection and see what happens. Also i'll try to get micro sd card from somewhere so i can test sim slot 2 if that has same problems. I'll let you know does any of that solve anything.

| improve this answer | |
  • Before the latest OTA-12 release yesterday I washaving a hell of a game with mobile data. I even changed the slots for the simply that used mobile data but nothing helped. – Phil UK Jul 28 '16 at 22:42
  • It has only been a day but with the latest release I have notices that ob the train home and back again this mornibg I have signal in places it was dead before. For me it does seem to be holding and maibtainibg the movile aignal a bot more. Not perfext buy it seems better than what it was. Ireally hipe that the next release keeps on building on tgis success. – Phil UK Jul 28 '16 at 22:47
  • 1
    Tried with 2 different sim-cards from different carriers and sim2 slot. Same problems... – SuperIke Aug 4 '16 at 14:19
  • That is a shame to hear that is is no better for you but at least it does pont to the phone and not the carrier. I have recently noticed that it looks like my mobile data is ok (showing 3G), bit when I do something like check updatea or send emails, the signal dies along with the phone. It takes about 30 seconds to come back. So it looks like it is ok but when you do something it dies. – Phil UK Aug 5 '16 at 1:12
  • Yeah, my carrier service dies also right after i start using mobile data or try to call someone. I think it is software/firmware issue cos as i said, my phone worked any notable issues at Sweden couple of days. I found some similar bug reports yesterday and im gonna try couple of things this weekend which might help. – SuperIke Aug 5 '16 at 10:40

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.