0

I'm trying to connect to an external HD (Samsun D3 station).

  • It is not recognize by any OS (MAC, windows and linux).
  • I have tried with different cable (USB and AC) and no difference
  • I even try open up the box and plunging directly

It seems to install the driver and "spin" the disk for roughly 10 secondes before disconnecting and being un-detectable...

Here is output of dmesg:

[42377.183923] usb 2-6: new SuperSpeed USB device number 11 using xhci_hcd
[42377.201479] usb 2-6: New USB device found, idVendor=04e8, idProduct=6123
[42377.201483] usb 2-6: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[42377.201485] usb 2-6: Product: D3 Station
[42377.201486] usb 2-6: Manufacturer: Samsung 
[42377.201488] usb 2-6: SerialNumber: 00000000011E0A49
[42377.202386] usb-storage 2-6:1.0: USB Mass Storage device detected
[42377.202464] scsi host8: usb-storage 2-6:1.0
[42378.202328] scsi 8:0:0:0: Direct-Access     Samsung  D3 Station       0202 PQ: 0 ANSI: 6
[42378.202560] sd 8:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 0
[42378.203368] sd 8:0:0:0: [sdb] Spinning up disk...
[42383.663679] .....................
[42404.588868] usb 2-6: USB disconnect, device number 11
[42404.772994] .ready
[42404.773145] sd 8:0:0:0: [sdb] Read Capacity(10) failed: Result: hostbyte=DID_NO_CONNECT driverbyte=DRIVER_OK
[42404.773147] sd 8:0:0:0: [sdb] Sense not available.
[42404.773188] sd 8:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
[42404.773200] sd 8:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 4c 00 00 40
[42404.773226] sd 8:0:0:0: [sdb] No Caching mode page found
[42404.773228] sd 8:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
[42404.773426] sd 8:0:0:0: [sdb] Read Capacity(10) failed: Result: hostbyte=DID_NO_CONNECT driverbyte=DRIVER_OK
[42404.773429] sd 8:0:0:0: [sdb] Sense not available.
[42404
.773443] sd 8:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk

Any idea what it means ? And what to do ? Many thanks in advance,

  • Not a duplicate, but a similar question with one suggested solution: askubuntu.com/questions/61010/… – Jos Apr 21 '16 at 7:56
  • @Jos, this is similar but still not the same problem. I cannot connect on any OS... It seems to be more an hardware problem as the disconnection is not explained... – Rafnuss Apr 21 '16 at 8:53
0

I went to a professional agency, which gave me the following diagnostic:

"It appear that the firmware defective (on the electronic card and plate of the disk. Furthermore, it seems that the data are crypted via an interface SATA/USB."

or in french

" Seagate Z1E7SPVR. Problème détecté : firmware défectueux (sur la carte électronique et plateaux du disque dur). De plus il est fort possible qu'un cryptage des données soient effectués par la carte d'interface SATA/USB. Il est possible que des défauts physiques soient détectés ultérieurement, une fois le problème de firmware réglé."

I'll keep the post update if I found a way to solve it. But at least I kown what's wrong. Any idea how to do that myself without paying 2600.- CHF ?

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.