1

I updated from 15.04 to 15.10. When I start up the computer I see

Error: no video mode activated

After this, it goes to the Ubuntu startup page with the logo but after load shows me a list of services that have started and stays on that screen. I am getting very frustrated. Ubuntu left a message saying that 15.04 will no longer receive updates and I should switch, and this version is broken upon arrival.

I can use the Ctrl+Alt+F1 command to put in commands but have no idea where to start. Please help.

1

This seems to be a bug. Maybe you can boot from the Livecd, and try to reinstall GRUB.

  • Use live cd and choose to install Ubuntu.

  • Don't Format partitions already created.

  • Chose mount point for each partition, and then select continue. The grub installer will be reinstalled correctly.

Or Try to Commit: _GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_ and _GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET_ in /etc/default/grub will help on this: Then try to run 'sudo update-grub' after changes to /etc/default/grub.

GRUB_DEFAULT=GRUB_SAVED_DEFAULT
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=10 
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET= 
GRUB_TIMEOUT=10
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
#GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""
  • I am unsure if this alone would have fixed my issue as I also copied font files as described at askubuntu.com/a/83736/67747 - together those fixed my issue. – sage Jun 20 '17 at 21:56
-1

Especially if you run an encrypted drive and you have nvidia drivers installed then you can try:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+bug/699802

sudo cp /usr/share/grub/*.pf2  /boot/grub
sudo update-grub

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.