0

I have installed ubuntu alongside with Window 10 in my new Aspire E15 E5-573G-779S. The dual boot feature is ok. Only when in Ubuntu, I faced issue in accessing the "DATA" under "Devices", as shown in the massage below: Unable to access “DATA” Error mounting /dev/sda4 at /media/kyeow/DATA: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sda4" "/media/kyeow/DATA"' exited with non-zero exit status 14: The disk contains an unclean file system (0, 0). Metadata kept in Windows cache, refused to mount. Failed to mount '/dev/sda4': Operation not permitted The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume read-only with the 'ro' mount option.

Appreciate if anyone can kindly help. Thanks.

2
0

OK thx Oldfred,I will try out later. But now I encountered even serious problem. That is, I have one incident under window 10, I merely did an action of uninstall and reinstall Mozilla Firefox browser via internet and reboot, but the dual boot feature is gone!! Why? Anyone have similar experience, please kindly help n share. Thx.

2
  • If I were to reinstall (using live usb) the ubuntu again (with the fast start-up off) alongside with Window 10, do I need to format the ubuntu partitiion first? If yes, may I know how to do that? If no, can I just repeat the reinstallation or I need to preset something first?? Thanks in advance and appreciate that. – Casey Yeow Feb 7 '16 at 7:59
  • I have solved the problems without reinstalling. That is, I have my dual boot back and able to access the "DATA" under "Devices". Solution is turn off the fast start-up in Window 10 and use boot repair in Ubuntu. Cheers. – Casey Yeow Feb 7 '16 at 14:43

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.