0

I have a problem with the mount Windows directory

  1. (terminal) I mount

mount.cifs //192.168.1.151/_wymiana /mnt/share_2 -o user=wega

and it works

  1. When I go to

/etc/fstab

and add

//192.168.1.151/_wymiana /mnt/share_2 cifs credentials=/root/.smbcredential_2,iocharset=utf8,sec=ntlm 0 0

after reboot did not work

.smbcredential_2 file
username=wega   
password=1234

thank you in advance for your help

  • You can add this mount.cifs //192.168.1.151/_wymiana /mnt/share_2 -o user=wega in your /etc/rc.local before exit. It should mount your smb share without any problem. – Nikolay Nikolov Jan 11 '16 at 12:15
  • Thank you for your answer, I did mount.cifs //192.168.1.151/_wymiana /mnt/share_2 -o user=wega exit 0, reboot system and df -h and there is no //192.168.1.51 drive – neow789 muller Jan 11 '16 at 12:40
  • exit 0 should be on the next line – Nikolay Nikolov Jan 11 '16 at 12:41
  • so "exit 0", this is the next line – neow789 muller Jan 11 '16 at 12:42
  • its work, I add password mount.cifs //192.168.1.151/_wymiana /mnt/share_2 -o user=wega,password=1234 – neow789 muller Jan 11 '16 at 13:09
0

You can add this mount.cifs //192.168.1.151/_wymiana /mnt/share_2 -o user=wega,password=1234in your/etc/rc.localbeforeexit 0` which shoudl be on the next line. It should mount your smb share without any problem.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.