0

I just upgraded my Ubuntu from 14.10 to 15.10 (wily), but Ubuntu just display a black screen and can't display the login screen. I suspect it's an Nvidia driver issue, so I switched to tty1, and found there are some errors in the /var/log/Xorg.0.log file.

I already have Nvidia driver PPA installed (both for wily and utopic), and I also tried to upgrade the Nvidia driver by these commands:

sudo apt-get update  
sudo apt-get install nvidia-340  

but it told me "nvidia-340 is already the newest version". It that the problem which cause black screen? And how should I do it? btw, my Nvidia graphicscard is Quadro K620. Below are some fragments of Xorg.0.log:

[ 13.491] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[ 13.491] compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[ 13.491] Module class: X.Org Server Extension
[ 13.491] (II) NVIDIA GLX Module 340.76 Thu Jan 22 11:24:42 PST 2015
.....
[ 13.491] (EE) Failed to load module "nouveau" (module does not exist, 0)
.....
[ 13.491] (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
.....
[ 13.491] (EE) Failed to load module "vesa" (module does not exist, 0)
.....
[ 13.492] (EE) Failed to load module "nouveau" (module does not exist, 0)
.....
[ 13.492] (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
.....
[ 13.492] (EE) Failed to load module "vesa" (module does not exist, 0)
[ 13.492] (II) NVIDIA dlloader X Driver 340.76 Thu Jan 22 11:03:05 PST 2015
[ 13.492] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[ 13.492] (II) modesetting: Driver for Modesetting Kernel Drivers: kms
.....
[ 13.494] (EE) NVIDIA: Failed to initialize the NVIDIA kernel module. Please see the
[ 13.494] (EE) NVIDIA: system's kernel log for additional error messages and
[ 13.494] (EE) NVIDIA: consult the NVIDIA README for details.
[ 13.494] (EE) open /dev/dri/card0: No such file or directory
[ 13.494] (EE) open /dev/dri/card0: No such file or directory
[ 13.494] (WW) Falling back to old probe method for modesetting
[ 13.494] (EE) open /dev/dri/card0: No such file or directory
[ 13.494] (EE) open /dev/dri/card0: No such file or directory
[ 13.494] (EE) Screen 0 deleted because of no matching config section.
[ 13.494] (II) UnloadModule: "modesetting"
[ 13.494] (EE) Screen 0 deleted because of no matching config section.
[ 13.494] (II) UnloadModule: "modesetting"
[ 13.494] (EE) Device(s) detected, but none match those in the config file.
[ 13.494] (EE)
Fatal server error:
[ 13.494] (EE) no screens found(EE)
[ 13.494] (EE)
Please consult the The X.Org Foundation support at http://wiki.x.org for help.  
[ 13.494] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[ 13.494] (EE)
[ 13.643] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.
0

Probably nvidia-340 is not compatible with the new kernel.

Your card is supported by nvidia-352 driver. Install it by:

sudo apt-get install nvidia-352

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.