5

Since today I encounter weird graphical artifact when using Chromium ( makes it unusable).

It does not happen in Firefox or any other application.

Here is a screenshot :

chromium artifact

(Not visible in the screenshot but this also happens to the menu/tab bar. Not only in the page content.)

Out of curiosity I installed Chrome but the exact same thing happen.

I was wondering if it is a known problem with one recent update or if the problem come from my graphics card ?


Additional information :

Chromium version :

Version 45.0.2454.85 Ubuntu 15.04 (64-bit)

Chrome :

Version 45.0.2454.101 (64-bit)

Ubuntu :

 Ubuntu 15.04 "Vivid Vervet" (64-bit)

lspci -k | grep -EA2 'VGA|3D' output :

00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Richland [Radeon HD 8570D]
    Subsystem: ASRock Incorporation Device 990e
    Kernel driver in use: fglrx_pci
3
  • Favorited o' liked, also a solution: try 32bit browsers, they function much better, however 32bit only function barely.
    – Star OS
    Sep 25, 2015 at 7:37
  • hve you tried this
    – Ravan
    Sep 25, 2015 at 10:39
  • @Ravan yes, none of those solutions works...
    – hg8
    Sep 25, 2015 at 12:28

1 Answer 1

7

Turn off the hardware acceleration in the settings of google chrome.It should solve the problem.

For me, this solved the problem.

2
  • Yay, you saved my day as well! Jan 26, 2016 at 11:31
  • For me, I had to turn on graphical acceleration.
    – RTbecard
    Jun 23, 2017 at 19:03

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .