-1

I have sound problem in VLC, if a video is playing in a browser and i launch an audio or video file in VLC i got this error message = "Audio output failed: The audio device "sysdefault:CARD=MID" could not be used: Device or resource busy.", it plays sound only if there is no sound playing in the browser !!!!! i have VLC media player 2.2.0 Weatherwax , and chrome browser

  • What is your Ubuntu version? Is pulseaudio installed? – Pilot6 May 22 '15 at 16:32
  • ubuntu 15.04, and pulseaudio is installed version 6.0 – rainman May 22 '15 at 16:45
  • I believe that JACK might be a good alternate, doesn't it have a mixer of a sort? It seems like your audio card can only handle one channel at a time. What model do you have? – waterlubber May 22 '15 at 21:17
  • i did cat /proc/asound/cards and this is the output i got: ' 0 [MID ]: HDA-Intel - HDA Intel MID HDA Intel MID at 0xfc800000 irq 28 1 [NVidia ]: HDA-Intel - HDA NVidia HDA NVidia at 0xddefc000 irq 17 ' – rainman May 23 '15 at 9:51
1

I found a solution:

In VLC I went to tools --> preferences, then switched audio output to AUTOMATIC instead of ALSA and click the save button below.

  • This is not default. But now it goes to pulseaudio. – Pilot6 May 23 '15 at 20:13
  • after choosing AUTOMATIC , click the save button below – rainman May 23 '15 at 20:18
  • You can edit your post. – Pilot6 May 23 '15 at 20:24

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.