0

This question already has an answer here:

At first the GDM worked just fine but all of a sudden I lost the ability to login. I can still get to my desktop using startx (sound doesn't seem to work when I do that but it might be a by-product of having to use root privileges to get startx to run.) There doesn't seem to be anything especially incriminating in any of the error logs or journalctl except for

Mai 10 03:56:38 curtis-UX301LAA systemd[1]: Started Light Display Manager.
Mai 10 03:56:38 curtis-UX301LAA systemd[1]: Started ACPI event daemon.
Mai 10 03:56:38 curtis-UX301LAA systemd[1]: Starting ACPI event daemon...
Mai 10 03:56:38 curtis-UX301LAA systemd[1]: Started Run Click system-level hooks.
Mai 10 03:56:38 curtis-UX301LAA acpid[1295]: starting up with netlink and the input layer
Mai 10 03:56:38 curtis-UX301LAA acpid[1295]: 9 rules loaded
Mai 10 03:56:38 curtis-UX301LAA acpid[1295]: waiting for events: event logging is off
Mai 10 03:56:38 curtis-UX301LAA acpid[1295]: client connected from 1288[0:0]
Mai 10 03:56:38 curtis-UX301LAA acpid[1295]: 1 client rule loaded
Mai 10 03:56:38 curtis-UX301LAA systemd[1]: Received SIGRTMIN+21 from PID 384 (plymouthd).

I know this is really vague but if someone could point me towards where to start finding potential errors I'm sure I'd be able to make progress on this.

Q:What is the best way going about debugging this?

P.S. The issue isn't with permissions and I've uninstalled-reinstalled both GDM and lightDM many times. The only thing I can think of is there is something up with my lightdm config file but all I have in there is autologin and user-session=gnome. Also there is nothing in .xsession-error. This is what makes my issue different from Ubuntu gets stuck in a login loop.

Updates: It seems that the sessions are getting correctly started and actually persist (at least as far as I can tell by looking at the journalctl output.) There are no errors getting returned from X but I do see dbus errors scattered a little bit everywhere.

marked as duplicate by Zanna, Charles Green, Eric Carvalho, Eliah Kagan, David Foerster Oct 16 '17 at 19:35

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

  • The point of me pointing out that there was no permission issues was so that it wouldn't be marked as a duplicate of that question. – Curtis Bezault May 10 '15 at 8:46
0

I'm not sure exactly what I did to get lightdm to successfully start a session for me except maybe allowing anyone (not just consoles) to connect to the xserver. The gnome-shell desktop still doesn't appear when I login through lightdm while it does when using startx.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.