I'm having trouble with my X session locking up apparently at random. Everything stops responding except the mouse pointer. I can exit to a tty, but the screen goes blank for around 60s before anything appears. When it finally does I get the see the following error:

kernel: [ some number] [drm:intel_pipe_set_base] ERROR pipe is still busy with an old pageflip

From there I have tried killing recent processes, but to no avail. When I switch back to the x-session there is the same ~60s delay before anything comes up and again every time I go back to tty. I can restart the session with a ctrl-alt-backspace, not ideal since it seems like it could be recoverable.

Closest thing to my problem that I've found is this post https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=82612 but I wanted to make sure it's the right thing before randomly updating my kernel or intel drivers.

Lenovo X1 Carbon, Ubuntu 14.04 LTS x86_64, some standard intel graphics chip, running with the laptop's screen + an external screen off the mini-dp.

Glad to provide more info if needed.

James

ps already posted this q here http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2272031

  • I've got the same problem. Any luck finding a solution? – nitzanms May 2 '16 at 19:53

Your Answer

By clicking "Post Your Answer", you acknowledge that you have read our updated terms of service, privacy policy and cookie policy, and that your continued use of the website is subject to these policies.

Browse other questions tagged or ask your own question.