1

Hi after installing the version 14.04 lts I have no internet access (wifi and wire) even though spending loads of time browsing and following all the steps in order to sort this out.

My wireless is a chip ID: BCM 4312; PCI-ID: 14e4:4315; kernel drive: b43-pci-bridge Network controler:broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g LP-PHY (rev 01)

So far I have used b43driver (firmware b43 installer) and broadcom sta wireless driver. I have received error messages

I have no internet access at all in this machine, even Ethernet. I have to use another machine, and a usb memory drive to pass on all the drivers. My machine is a dell inspiron 1720

Im novice in this OS so I would welcome an detailed reply if possible.

Thanks

  • what error messages? – psusi Dec 28 '14 at 1:41
0

I see this complaint frequently especially regarding 14.04. Please click on your internet icon at the top of your screen and make sure networking has not been disabled.

0

First, verify that the firmware is there sudo ls /lib/firmware/b43 | grep ucode If you get output from that command in terminal then you can do the following

sudo modprobe -r wl
sudo modprobe ssb
sudo modprobe b43

If wireless works after that you can uninstall the broadcom STA driver that you installed and reboot as installing the Broadcom STA will blacklist 5 or 6 other modules including one that might be needed for ethernet

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.