1

I have recently successfully upgraded my ubuntu to 14.04.

However, I've realized today that the sound is not properly working. The sound stopped working while skyping.

I logged out and still no sound. I reinstalled pulseaudio and alsa-utils, the sound came for a while, but after skyping again suddenly gone.

Right now is not working. Those are my alsa settings:

** List of PLAYBACK Hardware Devices **

card 0: MID [HDA Intel MID], device 0: ALC889 Analog [ALC889 Analog]

Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0

card 0: MID [HDA Intel MID], device 1: ALC889 Digital [ALC889 Digital]

Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0

and pulseaudio output:

E: [pulseaudio] pid.c: Daemon already running.

E: [pulseaudio] main.c: pa_pid_file_create() failed.

I tried doing a alsa force-reload but it does not help either.

Checking the sound in system settings I can see all the devices but, of course, the test sound does not work.

I don't know what else to do since I'm not an expert at all in linux and the solutions I found did not fix the problem.

Thanks for your help.

1

Look like Alsa layer is ok but top layer Pulseaudio stops working.
To test this , when the sound stops, run this in a terminal:
killall -9 pulseaudio
This will stop pulseaudio process . By default, pulseaudio will be relaunched automatically , so, if it was a pulseaudio problem, sound should be ok after closing and reopening audio players (skype ) .

Does the sound stop only with Skype ? If yes , you try to disable Skype auto level .

  • Thanks for your response. But it doesn't work. I tried killall -9 pulseaudio and pulseaudio --kill / pulseaudio --start but the sound doesn't come back. All the output audio stops. It only comes back if I reboot the system. Logging out doesn't help. – cardogar Sep 24 '14 at 12:18
  • I have installed pavucontrol to check more sound options and, well, the sound doesn't work but if I check the output devices when playing something I can see the sound being detected by the device. – cardogar Sep 24 '14 at 12:58
  • The problem is not related to Skype since it happened also when playing a youtube video in my browser. Suddenly the sound stops and no audio can be listened in the computer. – cardogar Sep 24 '14 at 14:20

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.