0

Whenever I close the Laptop without locking/logging off, system goes unresponsive. Unresponsive in the sense it doesn't shows login prompt or not even some error message. However, there is no problem when I lock/log off system before closing the lid of my laptop. I am able to use the laptop only after removing and adding the battery to the slot(bad habit, still this is the solution I found). Even the force shutdown - long press of Power button is not working.

The issue happens irrespective of running applications.

One more thing I noticed is that LED indicator for hibernate is glowing as if the laptop is hibernating when in unresponsive state.

Ubuntu version : 14.04 Hardware : Dell Inspiron 3437

Please suggest some solution. Thanks.

  • Do you by chance have an AMD graphics card? – s3lph Aug 30 '14 at 15:58
  • Nope. I am having Nvidia Geforce. – Gdek Aug 31 '14 at 7:13
  • What driver are you using? – s3lph Aug 31 '14 at 14:00
  • I am using "Nouveau display driver from xserver-xorg-video-nouveau(opensource). Notify me if I am not specifying the details that you required. – Gdek Sep 1 '14 at 3:49
  • Try the nvidia-current drivers instead (or bumblebee-project.org) – s3lph Sep 1 '14 at 11:45
0

May not be appropriate as a definitive answer but I don't have the privilege yet to post comments.

Have you checked that you energy management is not set so that your computer goes in hibernation or suspend-to-disk mode when closing the lid (screeen) ?

If this is the case, then you have two solution:

  • Set up your computer to go properly in hibernation or suspend-to-disk mode (maybe tricky)

or

  • Disable set the energy mode option on "Do nothing" when closing the lid.

Regards,

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.