1

This question already has an answer here:

I turned on my pc this morning and unity will not load at all. I have tried loading it manually using ctrl+alt+f1 and all i got from it was the following:-

compiz (core) - Info: Loading plugin: core
compiz (core) - Info: Starting plugin: core
compiz (core) - Info: Loading plugin: ccp
compiz (core) - Info: Starting plugin: ccp
compizconfig - Info: Backend     : gsettings
compizconfig - Info: Integration : true
compizconfig - Info: Profile     : unity
compiz (core) - Info: Loading plugin: composite
compiz (core) - Info: Starting plugin: composite
compiz (core) - Info: Loading plugin: opengl
compiz (core) - Info: Starting plugin: opengl
libGL error: dlopen /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/r600_dri.so failed (/usr/lib/x86_64-
linux-gnu/dri/r600_dri.so: undefined symbol: _glapi_tls_Dispatch)
libGL error: dlopen ${ORIGIN}/dri/r600_dri.so failed (${ORIGIN}/dri/r600_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
libGL error: dlopen /usr/lib/dri/r600_dri.so failed (/usr/lib/dri/r600_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
libGL error: unable to load driver: r600_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: r600
libGL error: dlopen /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/swrast_dri.so failed (/usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/swrast_dri.so: undefined symbol: _glapi_tls_Dispatch)
libGL error: dlopen ${ORIGIN}/dri/swrast_dri.so failed (${ORIGIN}/dri/swrast_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
libGL error: dlopen /usr/lib/dri/swrast_dri.so failed (/usr/lib/dri/swrast_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast
compiz (core) - Info: Loading plugin: compiztoolbox
compiz (core) - Info: Starting plugin: compiztoolbox
compiz (core) - Info: Loading plugin: decor
compiz (core) - Info: Starting plugin: decor
compiz (core) - Info: Loading plugin: copytex
compiz (core) - Info: Starting plugin: copytex
compiz (core) - Info: Loading plugin: snap
compiz (core) - Info: Starting plugin: snap
compiz (core) - Info: Loading plugin: resize
compiz (core) - Info: Starting plugin: resize
compiz (core) - Info: Loading plugin: gnomecompat
compiz (core) - Info: Starting plugin: gnomecompat
compiz (core) - Info: Loading plugin: move
compiz (core) - Info: Starting plugin: move
compiz (core) - Info: Loading plugin: place
compiz (core) - Info: Starting plugin: place
compiz (core) - Info: Loading plugin: mousepoll
compiz (core) - Info: Starting plugin: mousepoll
compiz (core) - Info: Loading plugin: regex
compiz (core) - Info: Starting plugin: regex
compiz (core) - Info: Loading plugin: imgpng
compiz (core) - Info: Starting plugin: imgpng
compiz (core) - Info: Loading plugin: vpswitch
compiz (core) - Info: Starting plugin: vpswitch
compiz (core) - Info: Loading plugin: grid
compiz (core) - Info: Starting plugin: grid
compiz (core) - Info: Loading plugin: animation
compiz (core) - Info: Starting plugin: animation
compiz (core) - Info: Loading plugin: expo
compiz (core) - Info: Starting plugin: expo
compiz (core) - Info: Loading plugin: session
compiz (core) - Info: Starting plugin: session
compiz (core) - Info: Loading plugin: wall
compiz (core) - Info: Starting plugin: wall
compiz (core) - Info: Loading plugin: fade
compiz (core) - Info: Starting plugin: fade
compiz (core) - Info: Loading plugin: unitymtgrabhandles
compiz (core) - Info: Starting plugin: unitymtgrabhandles
compiz (core) - Info: Loading plugin: ezoom
compiz (core) - Info: Starting plugin: ezoom
compiz (core) - Info: Loading plugin: workarounds
compiz (core) - Info: Starting plugin: workarounds
compiz (core) - Info: Loading plugin: scale
compiz (core) - Info: Starting plugin: scale
compiz (core) - Info: Loading plugin: unityshell
compiz (core) - Info: Starting plugin: unityshell
WARN  2014-06-03 10:55:31 unity.glib.dbus.server GLibDBusServer.cpp:586 Can't register object 'com.canonical.Autopilot.Introspection' yet as we don't have a connection, waiting for it...
WARN  2014-06-03 10:55:31 unity.glib.dbus.server GLibDBusServer.cpp:586 Can't register object 'com.canonical.Unity.Debug.Logging' yet as we don't have a connection, waiting for it...
compiz (unityshell) - Error: GL_ARB_vertex_buffer_object not supported
compiz (core) - Error: Plugin initScreen failed: unityshell
compiz (core) - Error: Failed to start plugin: unityshell
compiz (core) - Info: Unloading plugin: unityshell
X Error of failed request:  BadWindow (invalid Window parameter)
  Major opcode of failed request:  18 (X_ChangeProperty)
  Resource id in failed request:  0x4000006
  Serial number of failed request:  9909
  Current serial number in output stream:  9913

It was all working fine yesterday but this morning there was nothing.

marked as duplicate by Eric Carvalho, BuZZ-dEE, psusi, user.dz, Mitch Jun 7 '14 at 10:19

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

  • I have the same problem as you Jarmand83. Have you been able to find a workaround? Everything was working fine yesterday for me as well. I've tried resetting unity following instructions here (ubuntuhandbook.org/index.php/2013/08/…) but to no avail – Robert Ngetich Jun 4 '14 at 7:34
  • From what i have found it is a problem with libgl1-mesa-dri as there seems to be broken files in the amd and intel graphics. When it will be fixed i dont know and i cannot seem to revert back at the moment either so when i figure it out i will post here. – Jarmand83 Jun 4 '14 at 7:39
  • Not really a solution to the problem, but I managed to work around it by upgrading to 14.04. Which - as I read on another post - has an updated version of Unity. My windows and taskbars display correctly now. Needless to say, I wasn't very happy with Ubuntu yesterday – Robert Ngetich Jun 5 '14 at 8:10
  • Just update to 14.04. – John Scott Jun 5 '14 at 21:03
  • I ended up just doing a backup of files then a fresh install as when attempting to upgrade it failed and set my ubuntu partition to unmount which left me with the initramfs prompt. Still all ok now. – Jarmand83 Jun 6 '14 at 9:23
0

It seems a bug that affects many users, me too (13.10). I solved with this:

Unity not Working 14.04

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.