2

Two days ago I upgraded to the latest Ubuntu 14.04. Everything was working fine, until I tried to open Eclipse that I use for Java development. It shows the loading window but the program never loads. I started Eclipse from command line:

eclipse -consolelog

I receive the following output:

!SESSION 2014-04-27 17:57:42.917 ----------------------------------------------- eclipse.buildId=debbuild java.version=1.7.0_51 java.vendor=Oracle Corporation BootLoader constants: OS=linux, ARCH=x86, WS=gtk, NL=en_US Command-line arguments: -os linux -ws gtk -arch x86 -consolelog

!ENTRY org.eclipse.ui 4 0 2014-04-27 17:57:49.167 !MESSAGE Unable to create editor ID org.eclipse.jdt.ui.CompilationUnitEditor: No editor descriptor for id org.eclipse.jdt.ui.CompilationUnitEditor !STACK 1 org.eclipse.ui.PartInitException: No editor descriptor for id org.eclipse.jdt.ui.CompilationUnitEditor at org.eclipse.ui.internal.EditorReference.createPartHelper(EditorReference.java:601) at org.eclipse.ui.internal.EditorReference.createPart(EditorReference.java:465) at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchPartReference.getPart(WorkbenchPartReference.java:595) at org.eclipse.ui.internal.EditorAreaHelper.setVisibleEditor(EditorAreaHelper.java:271) at org.eclipse.ui.internal.EditorManager.setVisibleEditor(EditorManager.java:1459) at org.eclipse.ui.internal.EditorManager$5.runWithException(EditorManager.java:972) at org.eclipse.ui.internal.StartupThreading$StartupRunnable.run(StartupThreading.java:31) at org.eclipse.swt.widgets.RunnableLock.run(RunnableLock.java:35) at org.eclipse.swt.widgets.Synchronizer.runAsyncMessages(Synchronizer.java:135) at org.eclipse.swt.widgets.Display.runAsyncMessages(Display.java:3537) at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3189) at org.eclipse.ui.application.WorkbenchAdvisor.openWindows(WorkbenchAdvisor.java:803) at org.eclipse.ui.internal.Workbench$33.runWithException(Workbench.java:1600) at org.eclipse.ui.internal.StartupThreading$StartupRunnable.run(StartupThreading.java:31) at org.eclipse.swt.widgets.RunnableLock.run(RunnableLock.java:35) at org.eclipse.swt.widgets.Synchronizer.runAsyncMessages(Synchronizer.java:135) at org.eclipse.swt.widgets.Display.runAsyncMessages(Display.java:3537) at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3189) at org.eclipse.ui.internal.Workbench.runUI(Workbench.java:2609) at org.eclipse.ui.internal.Workbench.access$4(Workbench.java:2499) at org.eclipse.ui.internal.Workbench$7.run(Workbench.java:679) at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:332) at org.eclipse.ui.internal.Workbench.createAndRunWorkbench(Workbench.java:668) at org.eclipse.ui.PlatformUI.createAndRunWorkbench(PlatformUI.java:149) at org.eclipse.ui.internal.ide.application.IDEApplication.start(IDEApplication.java:124) at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:196) at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:110) at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:79) at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:353) at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:180) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606) at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:629) at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:584) at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1438) !SUBENTRY 1 org.eclipse.ui 4 0 2014-04-27 17:57:49.174 !MESSAGE No editor descriptor for id org.eclipse.jdt.ui.CompilationUnitEditor

!ENTRY org.eclipse.ui 2 2 2014-04-27 17:57:49.416 !MESSAGE Ignored attempt to add saveable that was already registered !STACK 0 org.eclipse.core.runtime.AssertionFailedException: unknown saveable: org.eclipse.ui.internal.DefaultSaveable@13b2f29 from part: org.eclipse.ui.internal.ErrorEditorPart@13b2f29 at org.eclipse.ui.internal.SaveablesList.logWarning(SaveablesList.java:187) at org.eclipse.ui.internal.SaveablesList.addModel(SaveablesList.java:116) at org.eclipse.ui.internal.SaveablesList.addModels(SaveablesList.java:289) at org.eclipse.ui.internal.SaveablesList.postOpen(SaveablesList.java:695) at org.eclipse.ui.internal.PartList.partOpened(PartList.java:234) at org.eclipse.ui.internal.PartList.access$0(PartList.java:210) at org.eclipse.ui.internal.PartList$1.propertyChanged(PartList.java:40) at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchPartReference.fireInternalPropertyChange(WorkbenchPartReference.java:375) at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchPartReference.getPart(WorkbenchPartReference.java:610) at org.eclipse.ui.internal.EditorAreaHelper.setVisibleEditor(EditorAreaHelper.java:271) at org.eclipse.ui.internal.EditorManager.setVisibleEditor(EditorManager.java:1459) at org.eclipse.ui.internal.EditorManager$5.runWithException(EditorManager.java:972) at org.eclipse.ui.internal.StartupThreading$StartupRunnable.run(StartupThreading.java:31) at org.eclipse.swt.widgets.RunnableLock.run(RunnableLock.java:35) at org.eclipse.swt.widgets.Synchronizer.runAsyncMessages(Synchronizer.java:135) at org.eclipse.swt.widgets.Display.runAsyncMessages(Display.java:3537) at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3189) at org.eclipse.ui.application.WorkbenchAdvisor.openWindows(WorkbenchAdvisor.java:803) at org.eclipse.ui.internal.Workbench$33.runWithException(Workbench.java:1600) at org.eclipse.ui.internal.StartupThreading$StartupRunnable.run(StartupThreading.java:31) at org.eclipse.swt.widgets.RunnableLock.run(RunnableLock.java:35) at org.eclipse.swt.widgets.Synchronizer.runAsyncMessages(Synchronizer.java:135) at org.eclipse.swt.widgets.Display.runAsyncMessages(Display.java:3537) at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3189) at org.eclipse.ui.internal.Workbench.runUI(Workbench.java:2609) at org.eclipse.ui.internal.Workbench.access$4(Workbench.java:2499) at org.eclipse.ui.internal.Workbench$7.run(Workbench.java:679) at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:332) at org.eclipse.ui.internal.Workbench.createAndRunWorkbench(Workbench.java:668) at org.eclipse.ui.PlatformUI.createAndRunWorkbench(PlatformUI.java:149) at org.eclipse.ui.internal.ide.application.IDEApplication.start(IDEApplication.java:124) at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:196) at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:110) at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:79) at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:353) at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:180) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606) at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:629) at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:584) at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1438)

!ENTRY org.eclipse.ui 4 4 2014-04-27 17:57:49.586 !MESSAGE Could not create view: 'org.eclipse.jdt.ui.JavadocView'.

!ENTRY org.eclipse.ui 4 4 2014-04-27 17:57:49.589 !MESSAGE Could not create view: 'org.eclipse.jdt.ui.SourceView'.

!ENTRY org.eclipse.ui 2 2 2014-04-27 17:57:49.851 !MESSAGE Perspective Java has been made into a local copy

The past two days I was searching the internet and the farthest I could reach was; deleting the "workspace" folder makes Eclipse starts but without any projects, plugins or settings.

Any idea how to resolve this issue?

Thanks in advance.

  • It seems,eclipse cannot find its resources. I would suggest re-installing would be best solution. As your workspace is fine, reinstalling it would be easy. – Deepen May 1 '14 at 9:28
  • By the way, did you install eclipse from repository? or downloaded from official eclipse site? – Deepen May 1 '14 at 9:28
  • Eclipse was installed from repository, I resolved the problem by re-installing a newer version of Eclipse from their official website and reconfigured my workspace! – Ibrahim May 2 '14 at 10:14
1

Answer taken from comments

Eclipse was installed from repository, I resolved the problem by re-installing a newer version of Eclipse from their official website and reconfigured my workspace!

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.