33

Clean install of 14.04 LTS. Single OS. Have installed Chrome for linux, updated, removed, reinstalled 14.04 LTS. No flash. I have done everything from every site I can find, nothing. Using Chrome I get a Black Screen. (hardware acceleration is off)

Same with Chromium.....

Firefox attempts to update Flash player, then says I need to update my browser and flash to the newest version. (both are up to date).

Been 4 days and I am at my wits end......any help would be appreciated.

4
  • Chrome and chromium doesnt deliver flash anymore. you have to sudo apt-get install pepflashplugin-nonfree
    – Papachan
    Apr 22, 2014 at 2:52
  • Yep. Did it. No Joy. There is a major bug with Flash player is 14.04 and no one is talking about it.
    – user271720
    Apr 22, 2014 at 3:02
  • weird. its working fine here. which gfx have you?
    – Papachan
    Apr 22, 2014 at 3:03
  • working fine for me too, I think it's related to your hardware acceleration. Apr 23, 2014 at 13:19

3 Answers 3

29

Update: the package pepperflashplugin-nonfree is now deprecated.

You need to install the adobe-flashplugin. Make sure to enable Canonical Partners software source before installing the package. It works for Firefox and Chromium

sudo apt-get install adobe-flashplugin

Read more about this on:

4
0

AFAIK If you use chromium, you indeed in need to install pepperflashplugin-nonfree, but in case of using Google Chrome for linux, it comes with pepperflash preinstalled. For example I got ver 34.0.1847.132 here with pepperflash ver.13.0.0.206 installed. To use it by default you need to go to chrome://plugins/ go to Adobe Flash Player section and select what ver. to use

0

There does seem to be a bug with Pepperflashplugin indeed. (Flashplugin-installer package would not work for Chrome too, only on Firefox)

As a workaround, I suggest using Chrome beta channel. (Currently version: 35.0.1916.69-1) First purge google-chrome-stable and also delete your Chrome config for starting clean.

sudo apt-get purge google-chrome-stable
rm -rf ~/.config/google-chrome
sudo apt-get install google-chrome-beta

This did the trick for me

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.