0

WPA_gui will only work if I run it as root. I know I need to change its permissions but I cannot figure out where or to what.

I have tried adding the user to the NetDev group but that did not work. Any ideas would be extremely appreciated.

thanks

EDIT: my /etc/dbus-1/system.d/wpa_supplicant.conf

<!DOCTYPE busconfig PUBLIC
 "-//freedesktop//DTD D-BUS Bus Configuration 1.0//EN"
 "http://www.freedesktop.org/standards/dbus/1.0/busconfig.dtd">
<busconfig>
    <policy user="root">
            <allow own="fi.epitest.hostap.WPASupplicant"/>

            <allow send_destination="fi.epitest.hostap.WPASupplicant"/>
            <allow send_interface="fi.epitest.hostap.WPASupplicant"/>

            <allow own="fi.w1.wpa_supplicant1"/>

            <allow send_destination="fi.w1.wpa_supplicant1"/>
            <allow send_interface="fi.w1.wpa_supplicant1"/>
            <allow receive_sender="fi.w1.wpa_supplicant1" receive_type="signal"/>
    </policy>
    <policy group="netdev">
            <allow send_destination="fi.epitest.hostap.WPASupplicant"/>
            <allow send_interface="fi.epitest.hostap.WPASupplicant"/>

            <allow send_destination="fi.w1.wpa_supplicant1"/>
            <allow send_interface="fi.w1.wpa_supplicant1"/>
            <allow receive_sender="fi.w1.wpa_supplicant1" receive_type="signal"/>
    </policy>
    <policy context="default">
            <deny own="fi.epitest.hostap.WPASupplicant"/>
            <deny send_destination="fi.epitest.hostap.WPASupplicant"/>
            <deny send_interface="fi.epitest.hostap.WPASupplicant"/>

            <deny own="fi.w1.wpa_supplicant1"/>
            <deny send_destination="fi.w1.wpa_supplicant1"/>
            <deny send_interface="fi.w1.wpa_supplicant1"/>
            <deny receive_sender="fi.w1.wpa_supplicant1" receive_type="signal"/>
    </policy>
</busconfig>

and the read out from command group

armtc adm cdrom sudo dip plugdev lpadmin netdev sambashare

It looks that both reference the group netdev but still no joy.

EDIT2: /usr/share/dbus-1/system-services/fi.epitest.hostap.WPASupplicant.service & /usr/share/dbus-1/system-services/fi.epitest.hostap.WPASupplicant1.service

[D-BUS Service]
Name=fi.epitest.hostap.WPASupplicant
Exec=/sbin/wpa_supplicant -B -P /run/sendsigs.omit.d/wpasupplicant.pid -u -s -O /var/run/wpa_supplicant
User=root
SystemdService=wpa_supplicant.service
  • Have a look here Use wpa_cli – eyoung100 Apr 15 '14 at 17:54
  • @ECarterYoung thanks for the advice but it looks like that file is already configured as the link describes. – Jay42 Apr 16 '14 at 19:13
0

Look for the following lines in wpa_supplicant.conf:

# needed for wpa_gui to work 
ctrl_interface=DIR=<Dir on Gentoo: /var/run/wpa_supplicant> GROUP=<Group on gentoo: plugdev> 
# needed to allow wpa_gui to alter the configuration 
update_config=1 
  • comment was to long going to edit my post, thanks – Jay42 Apr 15 '14 at 16:19

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.