0

I currently have a server with a static IP address and setup DNS on it. I have my DNS server working correctly for my domain. I can create an A or CNAME record, restart BInd9 and it works. I have only had a problem with my "www" record. I have changed my zone file tons of times and it doesn't seem to work if I ping or go to www.mydomain.com.

Here is my zone file:

$TTL 14400
mydomain.com.      IN      SOA     mydomain.com.      randy.mydomain.com. (
        2013032600 ;Serial Number
        86400 ;refresh
        7200 ;retry
        3600000 ;expire
        86400 ;minimum
)

mydomain.com.      86400   IN      NS      ns1.mydomain.com.
mydomain.com.      86400   IN      NS      ns2.mydomain.com.
mydomain.com.      14400   IN      A       1.2.3.4
ro1                     14400   IN      A       1.2.3.4
ns1                     14400   IN      A       1.2.3.4
ns2                     14400   IN      A       1.2.3.4
dev                     14400   IN      A       1.2.3.4
randy                   14400   IN      A       1.2.3.4
test1                           IN      CNAME   mydomain.com.
www                     14400   IN      A       1.2.3.4

I'm new at Bind but looked at a lot of what was in the DNS at my current webhost.
The records dev, test1, and randy I created and they worked as soon as I restarted Bind9. I can ping "www.mydomain.com" from the server. But not from outside.

Any ideas?

0

Have you told the outside machines to use the 1.2.3.4 machine as the nameserver? If your outside machines are still using DHCP then they will be looking to your router/hub for a DNS machine.

Hugs

Mandy

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.