5

I have ARM ubuntu running under a chroot and everything seems to be set up and working well, however when I go to install certain packages I end up with failing to fetch errors, this does not happen for all. For example when I try to install xfce4 I get:

Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/f/fuse/libfuse2_2.9.2-4ubuntu2_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/s/systemd/libsystemd-daemon0_204-0ubuntu15_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/a/apparmor/libapparmor1_2.8.0-0ubuntu30_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/s/systemd/libsystemd-login0_204-0ubuntu15_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/d/dbus/dbus_1.6.12-0ubuntu8_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/s/systemd/systemd-services_204-0ubuntu15_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/s/systemd/libpam-systemd_204-0ubuntu15_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/f/fuse/fuse_2.9.2-4ubuntu2_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/w/wayland/libwayland-client0_1.1.0-2ubuntu2_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/w/wayland/libwayland-cursor0_1.1.0-2ubuntu2_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/m/mesa/libgl1-mesa-dri_9.2.1-1ubuntu1_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/w/wayland/libwayland-server0_1.1.0-2ubuntu2_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/m/mesa/libgbm1_9.2.1-1ubuntu1_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/m/mesa/libegl1-mesa_9.2.1-1ubuntu1_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/m/mesa/libopenvg1-mesa_9.2.1-1ubuntu1_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/m/mesa/libegl1-mesa-drivers_9.2.1-1ubuntu1_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/d/dbus/dbus-x11_1.6.12-0ubuntu8_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/g/gcc-4.8/libgomp1_4.8.1-10ubuntu7_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/g/gst-plugins-base1.0/libgstreamer-plugins-base1.0-0_1.2.0-1_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/s/systemd/libgudev-1.0-0_204-0ubuntu15_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/u/upower/libupower-glib1_0.9.22-1_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/g/gcc-4.8/cpp-4.8_4.8.1-10ubuntu7_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/g/gcc-defaults/cpp_4.8.1-2ubuntu2_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/d/desktop-file-utils/desktop-file-utils_0.21-1ubuntu1_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/libh/libhybris/libandroid-properties1_0.1.0+git20130606+c5d897a-0ubuntu32_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/libh/libhybris/libhybris-common1_0.1.0+git20130606+c5d897a-0ubuntu32_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/libh/libhybris/libhardware2_0.1.0+git20130606+c5d897a-0ubuntu32_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/u/upower/upower_0.9.22-1_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/x/x11-apps/x11-apps_7.7+1_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/x/xorg-server/xserver-common_1.14.3-3ubuntu1_all.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/x/xorg-server/xserver-xorg-core_1.14.3-3ubuntu1_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/x/xorg/xserver-xorg-video-all_7.7+1ubuntu5_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/x/xorg/xserver-xorg-input-all_7.7+1ubuntu5_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/x/xorg/xserver-xorg_7.7+1ubuntu5_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/pool/main/x/xorg/xorg_7.7+1ubuntu5_armhf.deb  404  Not Found [IP: 91.189.88.140 80]
E: Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update or try with --fix-missing?

about 12MB of the packages fail

  • 1
    Any idea about this? I'm having the same issue. – rainkinz Jul 16 '14 at 18:14
6

Which version of Ubuntu are you running? End-of-life ports have their repos renamed. I found a discussion here that explains the solution:

1) Back up /etc/apt/sources.list

2) Assuming you use Raring (13.04), replace the contents with the following:

deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ raring main universe restricted multiverse
deb-src http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ raring main universe restricted multiverse

deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ raring-security main universe restricted multiverse
deb-src http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ raring-security main universe restricted multiverse

deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ raring-updates main universe restricted multiverse
deb-src http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ raring-updates main universe restricted multiverse

deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ raring-backports main restricted universe multiverse
deb-src http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ raring-backports main restricted universe multiverse

deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ raring-proposed main restricted universe multiverse
deb-src http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ raring-proposed main restricted universe multiverse

3) Run apt-get update, and it should be working again.

Worked for me, hope it helps.

2

Based upon your output shown above, it typically is best to re-run sudo apt-get update and then attempt the install once again. The cached view of what ports.ubuntu.com should look like to make package downloads isn't matching what is really there for packages.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.