2

In Xfce4.10 on the panel I put the Indicator Applet. It always showed me the volume control and network icons. I updated to 13.10, cleaned some stuff, removed some orphaned package, and I notice that now the volume control applet is showing mute and if I click on it there is an empty dropdown menu like 10x5 px. It has become completely useless. So what should I reinstall or change to get the controls to work?

  • Yes, I have this problem too. Unfortunately, it looks like this problem will not be fixed anytime soon even though it's marked of high importance. It's been around for 3 months and still hasn't been fixed yet :( Pretty sad given that sound control seems like a core feature. There are workarounds on the bug report page, but I'm just going to wait for the fix. bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/indicator-sound/+bug/1208204 – F.A.N.G. Nov 1 '13 at 23:56
2

Now it's SOLVED: The path to the indicator-sound-service is wrong.

In my case this is in /usr/lib/indicator-sound-gtk2/indicator-sound-service So we have to modify /usr/share/dbus-1/services/indicator-sound.service

If you look in the file, there is another path so the emptiness is normal.. Change the path (use root access) to gain write permission to the file.

sudo nano /usr/share/dbus-1/services/indicator-sound.service

and change the Exec path to /usr/lib/indicator-sound-gtk2/indicator-sound-service.

  • 1
    Mark your own answer as the answer. Do not edit the title to say "solved" – Thomas Ward Dec 6 '13 at 6:40

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.