1

System: Ubuntu 12.04 Server
Restarting lighttpd show status as [ OK ]
But on performing netstat -ntulp I don't find the lighttpd server to be running.

Here is a screenshot showing the results.

Terminal output of lighttpd restart & netstat
As you can see checking the syntax of server config reveals that there is a permission error on /var/run/lighttpd.pid.
A quick ls -l reveals that it is owned by root user.
Terminal output of ls -l /var/run/


So I quickly changed ownership of lighttpd.pid to the server.username/server.group = www-data, and reloaded lighttpd along with a check through netstat.

My efforts have failed. The pid keeps changing back to root ownership. Changing ownership

Here is my lighttpd.conf. Lighttpd.conf

Any help on this would be appreciated. Thankyou.

1

Well the whole question is moot.

I did not set my php5-fpm socket connections properly. Solved with the following.

First,
sudo nano /etc/php5/fpm/pool.d/www.conf

Now change the listen line to look like this.

;listen = 127.0.0.1:9000
listen = /tmp/php5-fpm.sock

Second,
sudo nano /etc/lighttpd/conf-available/15-fastcgi-php.conf

Now you just have to restart your php5-fpm -> sudo /etc/init.d/php5-fpm reload
And, sudo /etc/init.d/lighttpd restart

Reference:

  1. http://www.zimbio.com/Linux/articles/IssTANdRWZQ/How+install+Lighttpd+PHP5+MySQL+Ubuntu+12

  2. http://kywk.github.io/endroid/linux/ubuntu_LLMP-setup.html

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.