1

Problem I'm facing is that Google doesn't respond well timed to connection requests send from any browsers known to Linux.

As far as I can tell, this was existent in Mint, which is Ubuntu based.

I have no debug or guess about cause but I'm sure there are people with the same problem.

ping of terminal is untouched but any other browser keeps unloaded, for example; google loads fine, I search for something. Then I decide to search for something else and ta daa: You gotta wait for 30 seconds for Google server to respond.

I tried using google's public DNS without success.

Flare the suggestions & ideas!?


OK, I think I "fixed" it.

going to:

   about:config

and deleting everything contains "google" fixed the load issue!

But of course it screwed almost whole of google. The theme turned back to 90's and the fun started, images or any other search results cannot be opened.

Any suggestions?

Edit: Restarting the Firefox reverted everything that changed with my delete tweak and problem yet persists and all of the configs I screwed are disappeared.

Edit2: Safe mode didn't make any difference. I've filled a bug report on chromium about it, yet didn't seemed to be popular yet. http://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=255434

8
  • It only happens with Google?
    – belacqua
    Commented Jun 27, 2013 at 23:37
  • 1
    Yes & I don't want to use duck or bing or yandex.
    – user170534
    Commented Jun 27, 2013 at 23:38
  • 1
    Does this only happen from certain locations? Are you using wireless?
    – belacqua
    Commented Jun 27, 2013 at 23:40
  • Sounds like someone is google scraping and getting throttled to me. Commented Jun 27, 2013 at 23:44
  • I tried with wired connection just now, same happened. Could it be something about country specific connection configurations? If so, I didn't made any work on this. Modem is fine with other OSs tho.
    – user170534
    Commented Jun 27, 2013 at 23:45

1 Answer 1

-2

I encountered the same kind of issue and I've fixed it by checking my /etc/hosts.

My computer was entered twice :


127.0.0.1 localhost

127.0.1.1 the_host_name <- I commented this line


Since I commented this line internet broswing is faster than ever.

2
  • 1
    There is a reason for the two entries: serverfault.com/questions/363095/…. Removing 127.0.1.1 is highly unlikely to have fixed the speed of connecting to the Internet, and may have the unintended side-effect of breaking other things. Commented Jul 1, 2013 at 11:28
  • I haven't tried the solution yet but I can say that it is highly possible that dudes in Debian might as well should have thought about that "unintended side-effects" before working around and hacking in an OS they build. However, for some unknown reason, the problem seems to be ceased by its own but I'm keeping in mind your answer and will try if encounter the same problem again. I'd really thank you for taking your time.
    – user170534
    Commented Jul 2, 2013 at 13:09

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .