0

My current environment is Ubuntu 20.04. CPU: AMD 3950X

I want to install and operate VirtualBox on Win10 using KVM Nested.

Host: Ubuntu 20.04 L1: Windows10 L2: VirtualBox(Win10 Or Win7)

Neste setting situation

kimcar@kimcar-Ubuntu:~$ cat /proc/cpuinfo | grep -c svm
32
kimcar@kimcar-Ubuntu:~$ cat /sys/module/kvm_amd/parameters/nested
1
kimcar@kimcar-Ubuntu:~$ cat /etc/modprobe.d/qemu-system-x86.conf
options kvm_amd nested=1

L1 XML Setting

<domain type='kvm'>
  <name>Windows10_GAME</name>
  <uuid>853e7548-3870-4587-a64a-0270b79d8924</uuid>
  <metadata>
    <libosinfo:libosinfo xmlns:libosinfo="http://libosinfo.org/xmlns/libvirt/domain/1.0">
      <libosinfo:os id="http://microsoft.com/win/2k19"/>
    </libosinfo:libosinfo>
  </metadata>
  <memory unit='KiB'>8392704</memory>
  <currentMemory unit='KiB'>8392704</currentMemory>
  <vcpu placement='static'>8</vcpu>
  <iothreads>2</iothreads>
  <os>
    <type arch='x86_64' machine='pc-q35-4.2'>hvm</type>
    <loader readonly='yes' type='pflash'>/usr/share/OVMF/OVMF_CODE.fd</loader>
    <nvram>/var/lib/libvirt/qemu/nvram/Windows10_GAME_VARS.fd</nvram>
    <bootmenu enable='yes'/>
  </os>
  <features>
    <acpi/>
    <apic/>
    <hyperv>
      <relaxed state='on'/>
      <vapic state='on'/>
      <spinlocks state='on' retries='8191'/>
      <vpindex state='on'/>
      <synic state='on'/>
      <stimer state='on'/>
      <vendor_id state='on' value='1234567890ab'/>
      <frequencies state='on'/>
    </hyperv>
    <kvm>
      <hidden state='on'/>
    </kvm>
    <vmport state='off'/>
    <ioapic driver='kvm'/>
  </features>
  <cpu mode='host-passthrough' check='none'>
    <topology sockets='1' cores='4' threads='2'/>
    <cache mode='passthrough'/>
    <feature policy='disable' name='hypervisor'/>
    <feature policy='require' name='topoext'/>
    <feature policy='require' name='vmx'/>
  </cpu>
  <clock offset='localtime'>
    <timer name='rtc' tickpolicy='catchup'/>
    <timer name='pit' tickpolicy='delay'/>
    <timer name='hpet' present='no'/>
    <timer name='hypervclock' present='yes'/>
  </clock>
  <on_poweroff>destroy</on_poweroff>
  <on_reboot>restart</on_reboot>
  <on_crash>destroy</on_crash>
  <pm>
    <suspend-to-mem enabled='no'/>
    <suspend-to-disk enabled='no'/>
  </pm>

I searched for various information and tried it, but the symptom of turning on and stopping when running the Client in VirtualBox keeps appearing.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.