7

Well i'm new in this site and i have some problems with Ubuntu 12.04

I made a clean installation and install gnome 3.4, gnome classic and cinnamon but when i want to run gnome tweak tool in gnome 3.4, it closes immediately, in Unity, Cinnamon and gnome classic it runs perfectly.

Also I always receive a warning about Ubuntu crashed and sometimes it reboots Can you help me in this?

  • run gnome tweak tool from terminal and post the output here – Ashu Apr 28 '12 at 17:06
  • well i saw what's the problem, i have installed the gnome extension "user theme" and it prevented to run the program, after i unistalled it, gnome tweak tool runs in gnome 3.4, but about the crashes in ubuntu 12.04, is it unstable yet? – Erimatai Santos Apr 28 '12 at 18:51
  • ok, i'll see it, it can be, well thanks for helping me – Erimatai Santos Apr 28 '12 at 21:12
18

If you try running it from an terminal and you get this error:

(gnome-tweak-tool:4506): GLib-GIO-ERROR **: Settings schema 'org.gnome.shell.extensions.user-theme' is not installed
Trace/breakpoint trap (core dumped)

Then you can run the following two commands from a terminal to add the schema to the system:

sudo cp $HOME/.local/share/gnome-shell/extensions/user-theme@gnome-shell-extensions.gcampax.github.com/schemas/org.gnome.shell.extensions.user-theme.gschema.xml /usr/share/glib-2.0/schemas
sudo glib-compile-schemas /usr/share/glib-2.0/schemas

To run gnome-tweak-tool from the command line start Terminal and just type:

gnome-tweak-tool

And press enter

| improve this answer | |
  • 1
    Excellent, thank you so much. I'll update the answer with the complete error message so it's easier to find via Google et al. – marcvangend May 1 '12 at 12:09
  • while doing your suggested command i get this error No such file or directory. Becuase before coming to this thread I read on some other ubuntu forum that i should to delete .local/share/gnome-shell/extensions. – Abhijit N May 27 '12 at 9:20
  • @Abhijit Have you tried going to extensions.gnome.org and reinstalling your extensions? – AgentK May 27 '12 at 23:52
  • @Agentk Yes I tried reinstall it 2-3 times. What I found out was that, If I had this extension uninstalled then tweak tool runs fine. The moment I install it, the tweak tool again refuses to run. – Abhijit N May 30 '12 at 6:58
  • @AbhijitNavale Excellent. Exactly what I was experiencing too until I ran the sudo cp command above. – AgentK Jun 3 '12 at 2:16

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.