1

I have a Dell Laptop with an Intel AX200 WiFi/Bluetooth adapter. This combo was working fine in 19.10. But any attempt to connect now claims to connect but does not. I'm using Cinnamon as a desktop. /usr/bin/blueman-tray regularly crashes and I do send the bug report.

I have:

lspci -knn | grep Net -A3; lsusb:

09:00.0 Ethernet controller [0200]: Intel Corporation I210 Gigabit Network Connection [8086:1533] (rev 03)
    Subsystem: Device [1d2d:f017]
    Kernel driver in use: igb
    Kernel modules: igb
--
3b:00.0 Network controller [0280]: Intel Corporation Wi-Fi 6 AX200 [8086:2723] (rev 1a)
    Subsystem: Intel Corporation Wi-Fi 6 AX200 [8086:0084]
    Kernel driver in use: iwlwifi
    Kernel modules: iwlwifi
Bus 009 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 010 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 007 Device 002: ID 0bda:2171 Realtek Semiconductor Corp. BillBoard Device
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 005 Device 003: ID 046d:0821 Logitech, Inc. HD Webcam C910
Bus 005 Device 002: ID 047f:c012 Plantronics, Inc. Plantronics .Audio 628 USB
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 003: ID 0d8c:0022 C-Media Electronics, Inc. USB Advanced Audio Device
Bus 003 Device 002: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 27c6:5395 Shenzhen Goodix Technology Co.,Ltd. Fingerprint Reader
Bus 001 Device 002: ID 8087:0029 Intel Corp. 
Bus 001 Device 004: ID 0c45:671d Microdia Integrated_Webcam_HD
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

dmesg | grep -i blue:

[    4.658409] Bluetooth: Core ver 2.22
[    4.658436] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[    4.658439] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[    4.658444] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[    4.658446] Bluetooth: SCO socket layer initialized
[    4.803879] Bluetooth: hci0: Firmware revision 0.0 build 128 week 11 2020
[    6.361217] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
[    6.361218] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
[    6.361221] Bluetooth: BNEP socket layer initialized
[   19.087978] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[   19.087982] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[   19.087985] Bluetooth: RFCOMM ver 1.11

and lspci -k -s 3b:00.0

3b:00.0 Network controller: Intel Corporation Wi-Fi 6 AX200 (rev 1a)
    Subsystem: Intel Corporation Wi-Fi 6 AX200
    Kernel driver in use: iwlwifi
    Kernel modules: iwlwifi

Again, this was working as recently as Ubuntu 19.10. I've seen a few posts but I'm unable to get it back. System is fully up to date as of this writing. Any directions?

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.