0

I want to connect my ClimeMet CM2000 to Lubuntu but when I plug in, it doesnt recognize any change (through lsusb).

I have tested with other usb devices such as my mouse and phone and they show up just fine.

I have plugged into my windows computer and works just fine. Does anyone have any ideas?

My lsusb output is:

Bus 001 Device 001: ID 1d6b: 0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b: 0001 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b: 0001 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b: 0001 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b: 0001 Linux Foundation 2.0 root hub


[ 2657.612216] usb 5-1: device descriptor read/64, error -71
[ 2657.860178] usb 5-1: device descriptor read/64, error -71

enter image description here Thanks all in advance.

  • Hi, I've added the lines, not sure which ones are new so did a before and after, is this enough to help? – Fusiozii Feb 5 at 23:06
  • Okay, done now. – Fusiozii Feb 5 at 23:13
  • Try adding a line to /etc/modprobe.d/options: options usbcore use_both_schemes=y then reboot. Source – user535733 Feb 5 at 23:21
  • So i'm running, "options usbcore use_both_schemes=y" ? Says "options:command not found" – Fusiozii Feb 5 at 23:36
  • Ok, am i doing this right?: "sudo echo "options usbcore use_both_schemes=y" >> /etc/modprobe.d/options: " -now i get permission denied . – Fusiozii Feb 5 at 23:50

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.