0

i've tried to install a RealTek driver for Linux, because sound to TV over hdmi don't work. After install it, only onboard sound worked, till reboot. Now after reboot i have no avaible driver on PC. I've tried to install alsa, to remove driver and reinstall, to reinstall kernel and other things, i've found on google. Nothing worked.

In my sound setting is Dummy the only Output.

aplay: device_list:272: keine Soundkarten gefunden ... (no sound card found) enter code here :~$ lspci -v | grep -A7 -i "audio" 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 06) Subsystem: Acer Incorporated [ALI] 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio Flags: fast devsel, IRQ 11 Memory at f8500000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K] Capabilities:

00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 06) (prog-if 00 [Normal decode]) Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16

Bus: primary=00, secondary=02, subordinate=02, sec-latency=0

01:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Juniper HDMI Audio [Radeon HD 5700 Series] Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Juniper HDMI Audio [Radeon HD 5700 Series] Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 7 Memory at f8120000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K] Capabilities:

02:00.0 Ethernet controller: Qualcomm Atheros AR8151 v1.0 Gigabit Ethernet (rev c0) Subsystem: Acer Incorporated [ALI] AR8151 v1.0 Gigabit Ethernet Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 27

please help me.

PS: sry for my bad english, isn't my first language.

Your Answer

By clicking "Post Your Answer", you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.