2

So, I have a problem with starting Nvidia X Server Setting. Running nvidia-settings also cause error like this:

ERROR: Unable to load info from any available system

My system is: Ubuntu 18.04 LTS Drivers are properly installed nvidia-smi:

Fri Dec  7 16:00:11 2018       
+-----------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 415.18       Driver Version: 415.18       CUDA Version: 10.0     |
|-------------------------------+----------------------+----------------------+
| GPU  Name        Persistence-M| Bus-Id        Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan  Temp  Perf  Pwr:Usage/Cap|         Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. |
|===============================+======================+======================|
|   0  GeForce GTX 108...  Off  | 00000000:01:00.0 Off |                  N/A |
|  0%   33C    P8    13W / 250W |     19MiB / 11177MiB |      0%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+

+-----------------------------------------------------------------------------+
| Processes:                                                       GPU Memory |
|  GPU       PID   Type   Process name                             Usage      |
|=============================================================================|
|    0      1183      G   /usr/lib/xorg/Xorg                            16MiB |
+-----------------------------------------------------------------------------+

I can change profile with prime-select from nvidia to intel but it takes no effect

~$prime-select query
nvidia

More over, I can install CUDA 10.0 and CuDNN and TensorFlow-GPU with Keras-GPU on top and it's working perfectly well. The only problem is: how to access Nvidia settings.

I've been trying to install OpenJVM versions 8.0 and 10.0, with same effect.

Drivers from PPA repository.

ubuntu-drivers devices

== /sys/devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:00.0 ==
modalias : pci:v000010DEd00001B06sv00001458sd00003752bc03sc00i00
vendor   : NVIDIA Corporation
model    : GP102 [GeForce GTX 1080 Ti]
driver   : nvidia-driver-410 - third-party free
driver   : nvidia-driver-390 - third-party free
driver   : nvidia-driver-396 - third-party free
driver   : nvidia-driver-415 - third-party free recommended
driver   : xserver-xorg-video-nouveau - distro free builtin

I've read related topics, but people also have problem with driver. I reinstalled drivers couple times, but in vain. Any thoughts?

  • We have same problem, fresh 18.04 install; dual RTX TITANs, 418 + CUDA 10.1 installed, nvidia-settings fails to launch. Drivers are loading, CUDA is working. – Andor Kiss Jun 14 at 17:15

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.