Up to yesterday I was happily running my NVIDIA K4000 card (using DisplayPort) on 4.15.0-29. Then 4.15.0-30 installed and now I only get VGA. Dropping back to -29, everything is fine again. nvidia modules are not installed as far as I know.

Can anyone see whats going wrong?

Looking at the gpu-manager logs:

For 4.15.0-29

log_file: /var/log/gpu-manager.log last_boot_file: /var/lib/ubuntu-drivers-common/last_gfx_boot new_boot_file: /var/lib/ubuntu-drivers-common/last_gfx_boot can't access /run/u-d-c-nvidia-was-loaded file can't access /opt/amdgpu-pro/bin/amdgpu-pro-px Looking for nvidia modules in /lib/modules/4.15.0-29-generic/updates/dkms Looking for amdgpu modules in /lib/modules/4.15.0-29-generic/updates/dkms Is nvidia loaded? no Was nvidia unloaded? no Is nvidia blacklisted? no Is intel loaded? no Is radeon loaded? no Is radeon blacklisted? no Is amdgpu loaded? no Is amdgpu blacklisted? no Is amdgpu versioned? no Is amdgpu pro stack? no Is nouveau loaded? yes Is nouveau blacklisted? yes Is nvidia kernel module available? no Is amdgpu kernel module available? no Vendor/Device Id: 10de:11fa BusID "PCI:1@0:0:0" Is boot vga? yes Skipping "/dev/dri/card0", driven by "nouveau" Skipping "/dev/dri/card0", driven by "nouveau" Found "/dev/dri/card0", driven by "nouveau" output 0: card0-DP-1 Number of connected outputs for /dev/dri/card0: 1 Skipping "/dev/dri/card0", driven by "nouveau" Does it require offloading? no last cards number = 0 Has amd? no Has intel? no Has nvidia? yes How many cards? 1 The number of cards has changed! Has the system changed? Yes System configuration has changed Single card detected Nothing to do

..and for 4.15.0-30

log_file: /var/log/gpu-manager.log last_boot_file: /var/lib/ubuntu-drivers-common/last_gfx_boot new_boot_file: /var/lib/ubuntu-drivers-common/last_gfx_boot can't access /run/u-d-c-nvidia-was-loaded file can't access /opt/amdgpu-pro/bin/amdgpu-pro-px Looking for nvidia modules in /lib/modules/4.15.0-29-generic/updates/dkms Looking for amdgpu modules in /lib/modules/4.15.0-29-generic/updates/dkms Is nvidia loaded? no Was nvidia unloaded? no Is nvidia blacklisted? no Is intel loaded? no Is radeon loaded? no Is radeon blacklisted? no Is amdgpu loaded? no Is amdgpu blacklisted? no Is amdgpu versioned? no Is amdgpu pro stack? no Is nouveau loaded? yes Is nouveau blacklisted? yes Is nvidia kernel module available? no Is amdgpu kernel module available? no Vendor/Device Id: 10de:11fa BusID "PCI:1@0:0:0" Is boot vga? yes Skipping "/dev/dri/card0", driven by "nouveau" Skipping "/dev/dri/card0", driven by "nouveau" Found "/dev/dri/card0", driven by "nouveau" output 0: card0-DP-1 Number of connected outputs for /dev/dri/card0: 1 Skipping "/dev/dri/card0", driven by "nouveau" Does it require offloading? no last cards number = 0 Has amd? no Has intel? no Has nvidia? yes How many cards? 1 The number of cards has changed! Has the system changed? Yes System configuration has changed Single card detected Nothing to do

I changed over to Mint 19 which is also currently at 4.15.0-30, and nouveau loads OK. Weird!

Your Answer

 

By clicking "Post Your Answer", you acknowledge that you have read our updated terms of service, privacy policy and cookie policy, and that your continued use of the website is subject to these policies.

Browse other questions tagged or ask your own question.