1

I want to install tensorflow on Linux on a Dell Inspiron 580 with an NVidia GTX660 graphics card, so I need to install CUDA and cuDNN, but not only do they not work, but I can't even get the drivers properly. I tried in many system configurations: - Ubuntu 16.04.5 Server with: {nvidia-396, nvidia-390, nvidia-340} - Ubuntu 16.04.1 Server with: {nvidia-390, nvidia-340} - Ubuntu 14.04 Server with: {nvidia-340, nvidia-304} - Ubuntu 12.04 Server couldn't even install the drivers

Ubuntu 16.04 with nvidia-304 worked, but poorly - max available resolution was 1366x768 in a weird black frame, even though I have a Full HD display. Also, CUDA 9.2 didn't work and for CUDA 5.0 - version suitable for this driver, I couldn't find the way to install it on an up-to-date Ubuntu.

I tried installing nvidia drivers from official repos, also from ppa:graphics-drivers/ppa and from .run files from official NVidia page. This machine runs a standard American Megatrends BIOS, so no EFI and SecureBoot oriented issues.

I satisfy all the requirements mentioned here.

I tried exact following of these tutorials (always from a fresh system install): Charlie's blog, Puget systems

On a nouveau driver, whichever Desktop Environment I chose, it displayed perfectly well: Full HD and without any errors. Also, the tty was nicer looking. With nvidia driver everything is in low resolution and DE doesn't even appear. I only see blinking cursor on /dev/tty7.

What can I do to get it working for tensorflow? I can change distro, software configuration, etc. I have stuck only with current hardware config. Also, it needs to be Linux. It can even be CUDA 5.0 if it means that would work.

Below there are diagnosis commands I used:

$ sudo lspci | grep -i nvidia
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GK106 [GeForce GTX 660] (rev a1)
01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation GK106 HDMI Audio Controller (rev a1)


$ uname -m && cat /etc/*release
x86_64
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=17.10
DISTRIB_CODENAME=artful
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 17.10"
NAME="Ubuntu"
VERSION="17.10 (Artful Aardvark)"
ID=ubuntu
ID_LIKE=debian
PRETTY_NAME="Ubuntu 17.10"
VERSION_ID="17.10"
HOME_URL="https://www.ubuntu.com/"
SUPPORT_URL="https://help.ubuntu.com/"
BUG_REPORT_URL="https://bugs.launchpad.net/ubuntu/"
PRIVACY_POLICY_URL="https://www.ubuntu.com/legal/terms-and-policies/privacy-policy"
VERSION_CODENAME=artful
UBUNTU_CODENAME=artful


$ gcc --version
gcc (Ubuntu 7.2.0-8ubuntu3.2) 7.2.0
Copyright (C) 2017 Free Software Foundation, Inc.
This is free software; see the source for copying conditions.  There is NO
warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.


$ uname -r
4.13.0-46-generic


$ sudo lshw -c video
  *-display
       description: VGA compatible controller
       product: GK106 [GeForce GTX 660]
       vendor: NVIDIA Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:01:00.0
       version: a1
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=nvidia latency=0
       resources: irq:16 memory:fa000000-faffffff memory:d8000000-dfffffff memory:d6000000-d7ffffff ioport:ec00(size=128) memory:c0000-dffff


$ dmesg | grep NVRM
[    4.441575] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module  384.130  Wed Mar 21 03:37:26 PDT 2018 (using threaded interrupts)
[    9.338846] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
[    9.339139] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffff:661)
[    9.339164] NVRM: rm_init_adapter failed for device bearing minor number 0
[   27.130008] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
[   27.130401] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffff:661)
[   27.130516] NVRM: rm_init_adapter failed for device bearing minor number 0
[   28.086782] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
[   28.087155] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffff:661)
[   28.087195] NVRM: rm_init_adapter failed for device bearing minor number 0
[   28.999220] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
[   28.999665] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffff:661)
[   28.999735] NVRM: rm_init_adapter failed for device bearing minor number 0
[   29.914304] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
[   29.914735] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffff:661)
[   29.914798] NVRM: rm_init_adapter failed for device bearing minor number 0
[   30.827998] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
[   30.828413] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffff:661)
[   30.828544] NVRM: rm_init_adapter failed for device bearing minor number 0


$ nvidia-smi
No devices were found

Your Answer

By clicking "Post Your Answer", you acknowledge that you have read our updated terms of service, privacy policy and cookie policy, and that your continued use of the website is subject to these policies.

Browse other questions tagged or ask your own question.