1

I'm trying to compile Xfce Pulse Audio Plugin. But have problem with ./configure:

checking for libpulse-mainloop-glib >= 0.9.19... not found
*** The required package libpulse-mainloop-glib was not found on your system.
*** Please install libpulse-mainloop-glib (atleast version 0.9.19) or adjust
*** the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
*** installed the package in a nonstandard prefix so that
*** pkg-config is able to find it.

I can't find libpulse-mainloop-glib, I only can find libpulse-mainloop-glib0 (with 0 at the end).

  • Have you tried using libpulse-mainloop-glib0? It's possible that's the package name but it actually provides that specific library. – Thomas Ward May 9 '18 at 13:26
  • 1
    Issues like this are almost always because you didn't install the relevant development package - in this case, that would be libpulse-dev AFAIK (which includes development libraries and headers for libpulse, libpulse-simple and libpulse-mainloop-glib0. See for example File list of package libpulse-dev in bionic of architecture amd64 – steeldriver May 9 '18 at 13:39
  • @Thomas Ward I have it, still was needing what is asks. – R S May 9 '18 at 16:58
  • @steeldriver Thanks, now it asks for libxfce4util-1.0. How can I see all what .configure needs and where to get it ? – R S May 9 '18 at 16:58
  • 1
    @RS try apt-cache search dev | grep libxfce4util – steeldriver May 9 '18 at 17:07

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.