-1

This question already has an answer here:

ORIGINAL POST

This I would imagine is going to be a simple answer. I have Apache2 running on my Ubuntu server but it seems PHP is not installed. When I try to load a php page it does not load properly.

Example: http://urbanturtles.servegame.com/ (My Site)

At first I thought the php module was simply not loaded but when I try to run sudo a2enmod php but it did not work and I get this error: ERROR: Module php does not exist!

Thanks for help in advance!

EDIT

After trying to load a simple PHP page to show the php version I have gotten a new error trying to load the page. that error is visible here: http://urbanturtles.servegame.com/version.php . This makes me think I have more of an Apache issue than a php issue. I have a main Apahce sever that proxys all incoming traffic to each server inside my network. The Apache config for the main server looks like this:

<VirtualHost *:*>
        ServerName MaxKulik.net
        ServerAdmin max@maxkulik.net
        ProxyPreserveHost On
        ServerName "www.MaxKulik.net"
        ServerAlias "MaxKulik.net"
        ProxyPass / http://192.168.1.5/
        ProxyPassReverse / http://192.168.1.5/
        ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log
        CustomLog ${APACHE_LOG_DIR}/access.log combined
</VirtualHost>

<VirtualHost *:*>
        ServerName MaxKulik.net
        ServerAdmin max@maxkulik.net
        ProxyPreserveHost On
        ServerName "www.MaxKulik.net"
        ServerAlias "MaxKulik.net"
        SSLProxyEngine On
        SSLProxyCheckPeerCN on
        SSLProxyCheckPeerExpire on
        ProxyPass / https://192.168.1.5/
        ProxyPassReverse / https://192.168.1.5.
</VirtualHost>

<VirtualHost *:*>
        ServerName USI
        ServerAdmin max@maxkulik.net
        ProxyPreserveHost On
        ServerName "www.UrbanTurtles.servegame.com"
        ServerAlias "UrbanTurtles.servegame.com"
        ProxyPass / http://192.168.1.28
        ProxyPassReverse / http://192.168.1.28
        ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log
        CustomLog ${APACHE_LOG_DIR}/access.log combined
</VirtualHost>

marked as duplicate by muru, Eric Carvalho, Max Kulik, David Foerster, vidarlo Feb 8 '18 at 6:00

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

  • I added some info to the post. This is not a duplicate question. – Max Kulik Feb 6 '18 at 5:41
  • Why is it not a duplicate? – muru Feb 6 '18 at 5:42
  • 1
    @muru because it's not a problem with php. see OP's comment below my answer – Vishwa Feb 6 '18 at 5:42
  • 1
    @Vishwa I see both a problem with PHP (the link in the question) and a problem with whatever proxypass is being used (the link in the comment). – muru Feb 6 '18 at 5:44
  • 1
    Is the final . in https://192.168.1.5. a typo or intentional? – muru Feb 6 '18 at 5:45
1

from viewing your site's page source, it shows that it loaded wp-blog-header.php from your wordpress installation. if you still thinks something wrong with your php, do as follows

  1. Create a text file, e.g. using notepad or any other text editor:

    <?php
    phpinfo();
    ?>
    
  2. Save the file as "version.php". Make sure, that the extension is .php (not .txt)

  3. Upload the file to the root of your web server
  4. Open the file in your web browser, e.g. http://www.yourdomain.com/version.php

or you can install xampp or lampp as it comes with everything you need bundled

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.