203 reputation
414
bio website markmroden.com
location
age
visits member for 3 years, 2 months
seen Jul 7 at 20:39

Aug
15
comment Windows is excruciatingly slow after wubi installation
I think it's drive specific, given this information: qdms.intel.com/dm/d.aspx/7446CFE4-2465-4D6A-83CB-3E52EFAA5AC9/…
Aug
15
accepted Windows is excruciatingly slow after wubi installation
Aug
15
answered Windows is excruciatingly slow after wubi installation
Jul
9
revised How can I get scponly working again?
Ubuntu documentation doesn't help
Jul
9
asked How can I get scponly working again?
Jun
27
comment Why can't tuxboot and ubuntu play well together?
Yeah. The problem there is that the libpng12.so isn't found in 11.10. Could this be a difference in the Ubuntu versions? I'm not building tuxboot from source, I'm building libpng from source.
Jun
23
asked Clonezilla failing as soon as image copying begins
Jun
23
asked Why can't tuxboot and ubuntu play well together?
Jun
23
comment How to use American English spelling dictionary in Firefox?
I mean, how many different spelling dictionaries are there, and how can I make sure that they all point to the right place? It's clear that the firefox selection doesn't influence what's written in firefox. Or is this selection going to be reflected everywhere else, at least in theory?
Jun
23
awarded  Commentator
Jun
23
awarded  Scholar
Jun
23
comment How to use American English spelling dictionary in Firefox?
Thanks, that got it! Any way to keep all of these things in sync?
Jun
23
accepted How to use American English spelling dictionary in Firefox?
Jun
22
awarded  Student
Jun
22
asked How to use American English spelling dictionary in Firefox?
Jun
19
comment Windows is excruciatingly slow after wubi installation
@Rens, 33% used on one partition, 60% used on the system partition. And I've not experienced that slowdown before; my windows partition on my mbp is 32 gb with 2gb free and runs fine.
Jun
19
comment Windows is excruciatingly slow after wubi installation
One other potential culprit was windows resetting to PIO mode instead of UDMA, but the BIOS was reporting that the drive was still accessible in PIO mode.
Jun
19
comment Windows is excruciatingly slow after wubi installation
No, EVERYTHING was slow. An hour to boot, another half hour to log in, five minutes to open the start window, etc. During reinstallation, it became readily apparent that the 100 mb recovery partition had been completely munged, and that another windows installation was only possible through repartitioning the drive and reformatting. Since I hadn't done anything else on this machine except the Wubi installation, that became the obvious culprit, though I suppose that the drive itself could have had some failure that it's since recovered from after reinstallation.
Jun
18
comment Windows is excruciatingly slow after wubi installation
I'm not so sure about the "no way" claim-- if ubuntu is messing with the boot loader (which it must), then if the boot loader is misconfigured for windows, then it's possible that the drive is being accessed incorrectly. Especially if the bootloader is on the 100 mb recovery partition, which is what I was doing: sevenforums.com/installation-setup/… If wubi managed to mess with that somehow, that could easily explain the behavior I saw. I have no desire to try to replicate the issue, because I have work to do.
Jun
18
awarded  Editor