258 reputation
414
bio website
location
age
visits member for 2 years, 7 months
seen Nov 13 at 16:17

Jun
2
comment What is OpenStack and is it like Citrix XenServer?
So it's kind of like OpenStack is more like XenAPI? Or OpenStack is more like XenAPI than Xen. Or Xen + OpenStack + SomeGUI is like Xen + XenAPI + XenCenter.
Dec
25
comment How to I add a command to be available from the auto run box for DVD videos?
Is there a mime type for an audio cd?
Dec
17
comment How can I burn vobsub subtitles using ffmpeg?
Added more info as requested.
Nov
26
comment How to I add a command to be available from the auto run box for DVD videos?
OK, now THAT'S awesome. Every other thing I've seen is some hideous udev config, which is outside of where I want it (in the user account's scope, not system wide).
Oct
22
comment Can I try out XMir/Mir on a 13.10 startup disk?
It's instructions like those which are in that link that are (one of) the reasons I love Ubuntu.
Sep
3
comment Partition Alignment Confusion
It most certainly is 1536, as the 840's (non-pro) use 3 bits per cell NAND (reduce costs at the cost of lifespan, don't worry it's still >=11 years) @jayw What would also be useful is how to shunt your partition about if you only find out this information after the event! ¬.¬ I assume all you really have to do is set the partition start in gparted to 3MiB and you're done (as long as its the first partition that is). What about the 2nd/nth partitions though? If the partition length isn't a multiple of 3MiB for instance.
Sep
3
comment Partition Alignment Confusion
It is 1536KB because the Samsung 840 (mainstream line) uses 3 bits per cell NAND (called TLC). It's entirely correct. @rod-smith
Aug
12
comment How can I get the Huawei E160 modem to work on 12.04?
I'm also getting this problem with a huawei e160. Eliminated power problems so far. Going to try a different hub next. Did you ever resolve this.
Jun
3
comment Why won't fancontrol start on boot, but will start with sudo?
Yes, but ticking my own answer just feels like cheating...
May
20
comment Why can't I set group and ownership of one folder without afffecting the other?
That worked, got some errors on a few odd files though: chown: cannot dereference /home/htpc/.mozilla/firefox/hsvz7dcl.default/lock: No such file or directory chown: cannot access /home/james/.gvfs: Permission denied Some others, but they're all cannot derefence
May
10
comment Using avconv, when remuxing to MKV, is there a way to fix packed AVI input files?
Thanks, I shall try it out this evening. I wonder if there is a command that acts like a buffer? Waits for the command writing to stdin to complete before passing it all to stdout. With seek on stdout. That would be handy. avconv -i xxx | buf | avconv -i stdin xxx
Apr
25
comment Can I set the MTU to be 9000 for everything on my network except the internet router?
Yeah, supposed to, but BT puts a gigabit port on their switch which defaults to 1500 and can't be configured... ¬.¬
Apr
9
comment How do I set a network bridge to have an MTU of 9000?
However I did manage to solve it last night, using almost exactly this solution. I added: post-up ifconfig eth0 mtu 9000 at the end of the br0 section, twice, both for eth0 and eth1.
Apr
9
comment How do I set a network bridge to have an MTU of 9000?
The bridge itself just seems to take the smallest MTU from it's set of hosted devices and uses that. MTU on br0 in the interfaces file causes the networking to fail to start on boot.
Mar
19
comment How do I map users with a samba share?
Can't edit it, it's generated by the graphical interface. I mean, I probably could, but hell no I'm not going to. If it's wrong, I'll get Synology to fix their OS. That's what I paid for after all!
Mar
18
comment How do I map users with a samba share?
And how would I refresh the config? Unmount and remount the share? Reboot? Is there a samba service to restart?
Mar
18
comment How do I map users with a samba share?
So it won't even auto map windows user myth to ubuntu user myth?
Feb
5
comment Plex media server doesn't run after fresh install
Have you tried looking in the logs? /var/lib/plexmediaserver/Library/Application Support/Plex Media Server/Logs/