0
votes
1answer
34 views

how to fix very low sound in xubuntu 14.04?

researched a lot on it but nothing helped. Outputs of some commands are COMMAND: lspci -v | grep -A7 -i "audio" OUTPUT 00:03.0 Audio device: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor ...
0
votes
0answers
10 views

Bass speaker initially not works

On Samsung 550P5C initially bass speaker is off. Mute/unmute make it working. How to configure it to work permanent ? Xubuntu 14.04/64
-1
votes
0answers
16 views

no audio except on system config

first of all i've done a bad thing: i was on ubuntu then i've switched to xfce (so no new install, sorry). it worked for a lot of time (6 months probably)... now i don't know why i cannot hear sound ...
0
votes
0answers
30 views

Can't listen input device (external soundcard)

I have an Xbox 360 plugged to my laptop through an external USB sound card. I can see the sound card in my input devices and even the sound meter moves indicating sound activity, but I can't hear ...
0
votes
2answers
156 views

No sound in Xubuntu 14.04

I have dual-booted my Chromebook with Xubuntu 14.04 and have found that the sound is broken. I have tried everyhting that has been mentioned on the internet. I have restarted pulse, uninstalled it, ...
1
vote
0answers
33 views

Sound broke after update [closed]

When I run gmusicbrowser, parole, etc the sound stops working after 5-10 min. Before system update (26.07.2014) sound worked good. How to repair it ? Xubuntu 14.04, Samsung 550P5C.
0
votes
1answer
44 views

Xubuntu: audio does not work

I just installed Xfce on an Acer 3000 to bring it back to life (1GB DDR RAM, Sempron 3100+ 1.8GHZ), because it's pretty old. The first thing I did after I installed it was setting up the wifi, but ...
0
votes
2answers
65 views

No sound after updates in Xubuntu 12.04

After installing updates all my computer was muted. I have tried turning the volume up in gnome alsa mixer and I switched to pulse audio but nothing worked. Does anyone else who has encountered this ...
0
votes
1answer
49 views

Sound is outputting through both the built-in speakers and external speakers

I'm using Xubuntu on a iMac. When I have a output device attached (whether that be headphones or speakers) it plays through both the built-in audio, along with the device and I'd like to prevent this ...
0
votes
0answers
15 views

Is there a way to make the volume indicator show percentages on mouseover? (Xubuntu)

I'm using the indicator plugin in my panel to control the volume. It works well, however I never know the exact % of volume that I have selected. It's the standard volume indicator as shown below: ...
2
votes
1answer
139 views

No sound after Xubuntu-desktop installation

I had, initially, a Ubuntu installation running completely fine. Compiz bugged, then I switched to LXQT. LXQt bugged between sessions, then I switched to KDE. KDE bugged on some applications, then I ...
0
votes
0answers
219 views

tvtime - no sound on channel change

since I've upgraded Xubuntu 12.04 to 14.04, the TV-sound output does not work after switching to another channel within tvtime. The TV card is a Hauppauge WinTV HVR-900 (analog input). The first ...
0
votes
1answer
60 views

Sound in Chrome

Hi (I am a complete novice in all this!), I run the latest version of Xubuntu on a small HTPC. I recently began having problems with sound. All the sites I could find on the internet kept saying ...
1
vote
1answer
147 views

No decoder available for type 'audio/x-wma'

I'm using Xubuntu 14.04 LTS on my Lenovo R60e. I have installed ubuntu-restricted-extras and ubuntu-restricted-addons. When I try to listen this audio stream http://www.polskieradio.pl/st/program2.asx ...
1
vote
1answer
126 views

Problem Installing Xubuntu 12.04 Audio-Video codecs [duplicate]

I used Crouton to install Xubuntu 12.04.4 LTS with the XFCE environment on my HP Chromebook 11. I've gotten it all fully installed and everything; the only thing I'm doing now is the basic setup ...
3
votes
1answer
412 views

Lost all sound in Xubuntu 14.04

The other day, all sound in my Xubuntu 14.04 installation suddenly stopped working. I first tried this: rm -r ~/.config/pulse pulseaudio --kill Which was suggested here, but it didn't do the trick. ...
0
votes
1answer
85 views

Sound from VLC cuts in and out

When playing DVDs with VLC the audio cuts in and out. What can be causing it? I'm using Xubuntu 14.04 (32 bit). I'm using a Gateway 310H Desktop with a Thraser Intel motherboard. The audio is ...
0
votes
0answers
108 views

Xubuntu 14.04 LTS - Poor sound quality on battery

The audio only works in high quality when I boot linux with the charger plugged in. When I boot it only on battery it lost audio quality. I have already enabled 'lfe-remixing', setted channels to 6 ...
3
votes
3answers
97 views

Transcoding old mjpeg avi's to h264

I have a collection of private jpeg’s and avi’s (mjpeg format) recorded with Olympus u5000 camera. As mjpeg is not a suitable format for playing in xbmc, I would like to transcode it to h264 format. ...
1
vote
0answers
129 views

Sounds no longer working on Xubuntu

I was messing around with Compiz-related settings (something else I cannot get to work, no matter what I try) and after a restart my sound was no longer working. There seems to be two output devices ...
0
votes
2answers
199 views

Light Locker will not load when I click on it

I keep getting a blank screen and lose my Spotify Stream after about 10 to 15 minutes. The problem I am having is with light locker. In my case I cannot get light locker settings to open at all. I ...
2
votes
0answers
464 views

XUbuntu 14.04 - Logitech Mini Boombox Speaker Fails to Connect/stream sound over bluetooth

Installed Xubuntu 14.04 today and again unable to get Logitech Mini Boombox to connect via bluetooth in Linux. I have had the same problem in different versions of Linux distro's and and have tried ...
0
votes
0answers
67 views

Why does my sound play out of headphones and speakers?

I have noticed that when I plug in my headphones to my computer, my headphones play the sound fine, but if I turn the volume up loud enough, it also plays softly out of my laptop's built in speakers. ...
2
votes
1answer
57 views

Is my sound card dead? Ubuntu/Xubuntu no audio

I was wondering if anyone knew how I can check to see if my sound card is no longer functional or if I'm missing some libraries or something. The sound was working fine for a while and then it just ...
2
votes
1answer
3k views

No sound after upgrade from Xubuntu 13.10 to 14.04

No sound, pavucontrol only shows "dummy output". aplay gives nothing, lspci shows soundcard: 04:01.0 Audio device: VIA Technologies, Inc. VT8237A/VT8251 HDA Controller Subsystem: Micro-Star ...
0
votes
0answers
25 views

WINE: minor delay on sound playback

When running a game under WINE pulseaudio is showing a constant delay of what I would estimate to be 100-200ms that on occasion climbs to over 500ms. I can't put my finger on why it increases on some ...
0
votes
1answer
50 views

No sound in Xubuntu after starting from command line

When I first installed Xubuntu, everything was working fine. Then I encountered a problem where it would start up in the command line with no GUI, but I fixed that by typing startx. The problem, ...
1
vote
1answer
52 views

How do I get my Sound indicator back

I run Xubuntu 13.10 on a Lenovo S10 Ideapad Netbook. I have 200GB HDD Space and 1GB of ram. I wanted to give ubuntu a second chance but I installed it using sudo apt-get install ubuntu-desktop I was ...
0
votes
1answer
178 views

No sound output both speakers and headphone toshiba satellite m55 Xubuntu 12.10

I am running Xubuntu 12.10 and I was trying to repair the sound on the headphone jack since I had sound output through there and now I have no sound what so ever. So I think I made things worst. No ...
1
vote
0answers
137 views

Xubuntu 13.10 (Kernel 3.11.0-18-generic) No HDMI Sound

I am a complete noob to Xubuntu. I have been trying all day to get HDMI audio to work, I have a Radeon HD 6800 using a HDMI to TV and I can not do it at all. It shows up in PulseAudio Volume ...
1
vote
0answers
127 views

xubuntu volume multimedia keys not working despite changing the active card

The indicator applet works. alsamixer works. amixer commands work but they won't use notify-osd to display the volume levels. I followed the solution present here: Volume keys are working in unity ...
0
votes
0answers
131 views

Xubuntu indicator sound service using high CPU

The process /usr/lib/x86_64-linux-gnu/indicator-sound-service is frequently using up to 20% of my CPU which seems a bit excessive. At the same time that this started occurring, my function keys to ...
0
votes
1answer
86 views

Xubuntu 13.10: I have to choose beteen: no sound Vs no shutdown

I'm running on Xubuntu 13.10 64 bit. I have a funny issue, I'm currently laughing :) I have similar issue to this . And Yes I was able to solve it by RUN=yes, otherwise, I will not be able to shut ...
0
votes
1answer
149 views

Xubuntu 12.04 Lenovo T500 hardware mute button will not unmute

Have Xubuntu 12.04 installed on Lenovo T500 Thinkpad. The hardware mute button will not unmute, and I'd like it to work for mute and unmute. It works to mute, but I have to open a terminal window ...
0
votes
1answer
1k views

HDMI audio on default alsa device in xubuntu

My new monitor (Asus MX279) have 2 speakers and audio input from HDMI. In xubuntu 12.10 it doesn't work by default. I identified the correct device with aplay -l and sound works great with ...
0
votes
0answers
34 views

Why does sound sometimes stop working after hibernate?

I use Xubuntu 13.10. Sometimes, but not always, sound stops to work after doing a hibernate and waking up my Dell laptop. What's the reason? What can I do to prevent this?
1
vote
2answers
170 views

Skype: Microphone only working for one Ubuntu user

I've had Problems with Skype for a bit, but managed to fix some of them (using Skype from the repos to make it work with Pulseaudio, fixing cracking sounds as described in ...
0
votes
0answers
91 views

Blue Yeti not working on Xubuntu 12.04, shows up in Alsamixer

I've been having lots of issues which i've been able to fix pretty easily. This one isn't so easy. I cant use my microphone in any programs, even though it's showing up and i'm able to select it. ...
0
votes
0answers
49 views

snd_t4dwave and XUbuntu 13.10 - How to get it working?

I have a problem with sound on my old Trident 4dwave-dx. I have that sound card on an lod PC, and there's no sound. I googled for a solution and found this: ...
1
vote
1answer
161 views

How do I unmute the sound? [duplicate]

My sound stopped working an I don't know why. The GUI and the terminal are telling me different things. The top bar shows the speaker symbol with three dashes. It looks muted. It used to show a ...
1
vote
0answers
508 views

Buzzing noise Xubuntu 13.10 [closed]

I'm using Xubuntu 13.10 on a Samsung Series 9 NP900X3C. Recently, I get a buzzing noise on the speakers a while after turning it on. At first I suspected hardware faults - but then I turned down the ...
1
vote
1answer
587 views

Xubuntu 13.10 volume panel item always shows “muted”

When I use the Fn keys for volume (up, down, mute), I get a nice notification of the current volume, and everything works. However, the panel item for volume, between battery and network, always ...
5
votes
2answers
2k views

Default playback audio output on Xubuntu 13.10

I recently upgraded from Xubuntu 13.04 to 13:10, and since then I have no sound when I start my PC, because it's being sent to the HDMI output (my TV). I want it to go to the Analogue output (my PC) ...
0
votes
0answers
100 views

System speakers not recognized

Since upgrading to Xubuntu 13.10, sound has not functioned properly (e.g. screeching when playing Skype notifications). Now, however, it does not function at all. pavucontrol only shows Dummy Output ...
2
votes
1answer
293 views

How can I have Rythmbox controls on Xubuntu desktop/Xfce?

In Ubuntu 12.04 with Unity, rythmbox basic controls (play,pause, next and previous song) were accessible on the desktop from the sound notification icon. Now I'm running Ubuntu 12.04 with Xubuntu ...
0
votes
0answers
393 views

Xubuntu 13.10 pulseaudio indicator still loose

There is this common bug on xubuntu 13.10 that is fixed here: Volume indicator issue after xubuntu 13.10 upgrade Except this fix doesnt work here, I tried to execute ...
1
vote
0answers
56 views

Toshiba L75D-A7283, can't get audio

When I try to play music, there is nothing coming out of the speakers, also when I try to use earphones, all I hear is a pop and then nothing, if anyone can help me please respond.
0
votes
2answers
763 views

Sound not working at all in Skype

I can't get sound to work at all in Skype (version 4.2.0.11). Video works fine, but when I try a test call it just says "Problem with audio playback". I'm running Xubuntu 13.04. There are many many ...
0
votes
0answers
47 views

How to make Pulse Audio recognize the external micro headset?

Pulse Audio does not recognize the external Micro (headset), although Audicity (through ALSA) recognizes and works with it. As a cosequence, Skype (from the Canonical) does not recognize the micro ...
0
votes
0answers
614 views

Cannot set default device in ALSA

While trying to get audio to work on my computer with the front jack (I don't have speakers so it's irrelevant to me whether or not the rear jack works), I figured out that I need to use card 0, ...