Questions about sound issues with Ubuntu spanning from sound cards, microphones and speakers/headset to the transfer of audio signals via audio port, bluetooth and HDMI.

learn more… | top users | synonyms (2)

1
vote
1answer
223 views

No audio after clean installation

I did a clean install of Ubuntu 10.10, and I have no audio. My Windows partition has no problem with the audio card and an 10.04 32 bit version recognised the audio card after the install. This one ...
1
vote
1answer
1k views

Mixxx will not recognize all inputs and outputs on NI Audio 4DJ soundcard [closed]

I can't seem to select the two different inputs (4 channels) and two outputs (4 Channels) on this soundcard. Ubuntu/Mixxx only seems to recognize one input (2 channels) and every time I select the one ...
0
votes
1answer
23 views

Pulse Audio does not work after Resume

Hy, After Suspend - Resume Sound Applications still play, but there is no sound. I need to issue (in a shell) /usr/bin/pasuspender /bin/true then sound is there again. This command of course ...
0
votes
0answers
39 views

Audio stuttering?

So I upgraded to Ubuntu 15.04, and I have a bit of a problem. Occasionally, about every 2 minutes, there is a stutter in the audio that lasts a few seconds. I'm a complete Linux/Ubuntu noob, so ...
0
votes
0answers
13 views

Sound fluctuates wildly back and forth as sound device rapidly appears and disapears

So earlier I tried to add a bluetooth device. Didn't work. I think the drivers are in the next kernel release or something. In the meantime, I've got this problem where the bluetooth device appears ...
0
votes
3answers
168 views

No sound through headphones while speakers work fine

System details: http://www.alsa-project.org/db/?f=ca96b1ad9d7f3d393a59566f0ca6b8ea765be023 I've tried everything I could find, asked on the IRC channel for help. I didn't get too far. After 5 hours ...
0
votes
1answer
111 views

No sound in .mp4 file converted with x264

Hello i am trying to convert some avi files to mp4 files to be able to use it with my chromecast via castplayer in Chronium. I tried with x264 converter, the conversion works but i have no sound in ...
0
votes
0answers
81 views

JACK and PulseAudio multiple sinks

I successfully configured PulseAudio to run ontop of JACK by following this surprisingly easy description. Now I wonder if there is a way (at first I was certain of it) to have multiple sinks between ...
0
votes
1answer
118 views

ubuntu 14.04 pulseaudio automatically module loading

i would like pulseaudio to automatically load a module named module-bluetooth-discover, rather then executing pactl load-module module-bluetooth-discover each time after the system boots. i removed ...
0
votes
1answer
87 views

Is Skype 4.2 still supported on Linux?

I am currently using Skype 4.2 but I cannot sign in to the Skype network. (Internet connection is OK and so is the password). And since I'm using Ubuntu without PulseAudio (it doesn't support my ...
0
votes
2answers
228 views

Bh-proht headset Ubuntu 14.04LTS Bluetooth Issues- 1/05/2016! Still not working! [duplicate]

01/05/2016 Greetings is their anyone out their that can explain why my Bluetooth headset does not work with any ubuntu device using pulse audio.. Still experiencing the same problem.. I have decided ...
0
votes
0answers
106 views

Ubuntu 14.04 mic not working after suspend

My (build-in) microphone on my PC Specialist laptop is not working after waking up from suspend. Just to give you an idea what I have tried so far: here is the sound troubleshooting tutorial I have ...
0
votes
1answer
418 views

Trouble Pairing Bluetooth Sound Bar with 14.04 LTS

I am currently having issues pairing a Yamaha YAS-103 sound bar with my system. It will appear in my Bluetooth manager screen however I can't seem to get it to pair. Using the 0000 Passkey fails as ...
0
votes
1answer
215 views

Thinkpad W520 DisplayPort/HDMI sound

On my Thinkpad w520 with Nvidia Optimus (using Nvidia properietary drivers) I connected an external monitor via DisplayPort, using a Displayport -> HDMI adapter cable. The monitor has integrated ...
0
votes
0answers
151 views

No speaker sound, but headphones working, Xubuntu 14.04 on Dell Latitude

I see there are similar threads, but none of the proposed solutions work, so I'll try to provide some detail so maybe someone can spot the issue. user@computer:~$ aplay -l **** List of PLAYBACK ...
0
votes
1answer
556 views

Bluetooth speaker pairs but won`t connect

I am having issues trying to connect to a Bose bluetooth speker. It can be successfully paired but won`t connect. lsusb output: Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching ...
0
votes
0answers
266 views

Audio Lag/Delay with USB Headset

I own the Corsair Vengeance 1500V2 USB Headset and I like them quite a lot. I have recently switched back to Linux by installing Ubuntu 15.04 64-bit. Everything is fine expect from some audio ...
0
votes
1answer
117 views

Skyrim Audio Choppy

I am currently running Ubuntu 14.04.2. When I load Skyrim via PlayonLinux, the audio always becomes choppy and unbearable at times. Is there a solution?
0
votes
0answers
82 views

JACK audio server stopping other media from playing

I've just installed ShowQ which requires a JACK audio server to output audio. I've got that working fine, however once I open ShowQ other audio sources will no longer play (youtube videos, online ...
0
votes
4answers
329 views

Ubuntu 14.04 - sound not working, “Dummy Output”

Today, I discovered the sound of my laptop (Acer Aspire E1 532) not working anymore. The sound settings say "Dummy Output", and sudo aplay -l returns aplay: device_list:268: no soundcards ...
0
votes
0answers
471 views

No surround sound over HDMI on Ubuntu 14.04 LTS (not pulse problem)

I decided to write a new question because I cannot find exactly my case on others. I've got a laptop Lenovo Thinkpad Edge E420 running smoothly with Elementary 0.3 (based on Ubuntu 14.04 LTS). I got ...
0
votes
1answer
113 views

Wine, no sound at X :1

sound for Wine-1.7.34 works at :0 open a new X session at :1 lets make audio possible at :1 with: usermod -a -G audio $USER #requires re-login pax11publish -D :1 -e DISPLAY=:1 ck-launch-session ...
0
votes
1answer
256 views

Dell 3800 vostro unable to play sound

I am unable to hear any sound on my dell vostro 3800. It has Ubuntu 14.04 on it. I can type whatever command you want me type and give you the information.
0
votes
1answer
477 views

GT 630 Nvidia card HDMI sound stops working on 14.04

Ok I've read all the other post similar to mine and is not the same case so I will present the one I have. My video card is a Nvidia 630GT configured with the .xorg drivers it was working properly ...
0
votes
1answer
497 views

Sound not working in Ubuntu 14.04LTS after upgrading from 13.10

I have upgraded to Ubuntu 14.04LTS from 13.10. Before upgrade sound was working fine, but after that its not working. I tried solving this issue from a reference link Sound not working in Ubuntu ...
0
votes
1answer
283 views

Digitech USB multi-effect with Jack

I'm newbie in Ubuntu and I'm having a hard time to work with jack audio. I have started to use Ardour and the problem is the Jack server apparently does not recognize my digitech rp500 pedalboard ...
0
votes
1answer
1k views

Need help setting up virtual surround sound on Logitech G430

I've googled and googled, looked through tons of results, but I can't seem to get anything to work. I've looked into everything I can find, looked into pulseaudio along with alsa, and even OSS (But I ...
0
votes
1answer
3k views

Error installing oem-audio-hda-daily-dkms while getting HDMI audio to work on TV

I am trying to connect my 64 bit Ubuntu 14.04 Dell Inspiron laptop to my Sony LCD TV with HDMI. The video works, but the audio does not. It continues to give audio from the laptop, not from the TV. ...
0
votes
1answer
71 views

Cannot get my computer sound to work - please help

I cannot get the sound to work on my Ubuntu computer! I am running OS version Ubuntu 12.04 LTS. Here is the think to my alsa information. ...
0
votes
2answers
149 views

Digigram VX222HR Not Detected

I have installed Ubuntu 12.04 on a computer, but it doesn't recognize the extra sound card. With the same hardware, I installed OpenSuse13.1 and it detected my sound card without any problems. I have ...
0
votes
1answer
1k views

Sound problems in Ubuntu 14.04

I am having problems using my audio ports in Ubuntu 14.04. I didnt notice this before, because I use wireless speakers and they use a USB port. But today I tried to use my headphones and I heard ...
0
votes
1answer
157 views

JACK turns off other sound

I have a midi keyboard connected to qSynth through jack, which works fine. But when I try to play other sound(from chrome, vlc, etc.) it is completely silent. How do I fix this?
0
votes
1answer
122 views

M-Audio Delta starts up at wrong sample rate

When the PC starts my M-Audio Delta 66 is using 48000kHz sampling rate when it is set for 44100 in Envy24. This causes audio to play slower than it should. This is in Kubuntu 14.04 on my new PC using ...
0
votes
1answer
232 views

Sound in Chrome

Hi (I am a complete novice in all this!), I run the latest version of Xubuntu on a small HTPC. I recently began having problems with sound. All the sites I could find on the internet kept saying ...
0
votes
2answers
3k views

No Sound in ARM HP Chromebook Ubuntu 14.04 with Crouton [closed]

UPDATE: I finally got my sound to work! All I had to do was update crouton. The following link explains how to do it: http://pastebin.com/uMJyYA4n I replaced "raring" with "trusty" because I'm ...
0
votes
1answer
3k views

Ubuntu Server virtual audio

I wanted to know how to configure a server with Ubuntu 12.04 LTS to make it a platform for audio streaming via another program. I think that there are no drivers installed, and being a server even ...
0
votes
1answer
2k views

Bluetooth high quality support gone in ubuntu 14.04?

I have a bluetooth speaker (http://www.sound2go.net/produkte/bigbass-plus). In ubuntu 13.10 I could go to the audio settings and choose the bluetooth mode (Telephony - Low Quality, of High Quality). ...
0
votes
1answer
1k views

No sound ARM Samsung Chromebook Ubuntu 12.04 using Crouton

I've installed Ubuntu 12.04 with xfce on my ARM Samsung Chromebook 3 using Crouton. The sound is not working however. When I try to configure the sound using GStreamer I get GStreamer was unable ...
0
votes
1answer
1k views

Can I disable the internal speakers while keeping the audio jack enabled?

I have Ubuntu 13.10 installed on my MacBook Pro 4,1 and it is working great. The only problem is that my broken speakers let out static all the time. I somehow broke the speakers while I was repasting ...
0
votes
1answer
417 views

usb video capture device: video displayed OK but NO sound?

I'm trying to digitize my old Video8 videos with a Terratec GrabsterAV350MX usb device on a Kubuntu system. Video display, and capture on basis of v4l2 is no problem. However I cannot get any sound. ...
0
votes
1answer
208 views

Xubuntu 13.10: I have to choose beteen: no sound Vs no shutdown

I'm running on Xubuntu 13.10 64 bit. I have a funny issue, I'm currently laughing :) I have similar issue to this . And Yes I was able to solve it by RUN=yes, otherwise, I will not be able to shut ...
0
votes
2answers
113 views

Freshly installed Ubuntu12.04 with no sound at laptop speakers but working on headsets!

I am really new to Ubuntu and i just got installed it. The problem is that i can not turn on my Laptop sounds. My laptop is Sony Vaio SVF1521B1E. When i connect my headset to the laptop they are ...
0
votes
2answers
3k views

Sound problem in skype 4.2 in ubuntu 13.10

From RhythmBox, i have confirmed that sound output device is working fine, internal mic/external mic are working as per movement of bar in Input device section of PulseAudio. However, when I start ...
0
votes
2answers
3k views

No sound on powerpc, soundcard not detected

I am running Lubuntu 13.10 on, among other machines, a Mac iBook G4. I hear the signature sound on turning the machine on, but there is no sound when playing audio or video. ...
0
votes
2answers
5k views

Bluetooth headset never gives me sound options

I have Buffalo headset with microphone that I know works fine becaue I routinely use it on a Windows 7 computer. It connects to my Ubuntu 13.10 computer fine: But when I open sound preferences, ...
0
votes
2answers
7k views

How do i change the default sound card?

I have an USB card, but the default card must be the onboard audio, i can change the default card in pulseaudio card, but i can't hear anything in Half Life 2, because the usb card is not the primary ...
0
votes
1answer
365 views

USB Audio Input recording 3.3x too slow, playback 3.3x too fast, and garbled

I'm developing a USB audio device that acts like a microphone. It produces an isochronous (USB-talk for real-time) audio stream at 8000 Hz, 16-bit PCM. With Ubuntu 13.10 the recording takes place ...
0
votes
2answers
925 views

Lubuntu on cubieboard2. alsa-firmware not installing usx2yloader into /usr/bin or /sbin. very stumped!

I am combining an usb sound card with a cubieboard2, within a head casing containing two microphones! Binaural microphone! Thats just the basic jist at least ;p I am currently using Lubuntu 12.10 ...
0
votes
2answers
982 views

nm-applett and sound-indicator in systray gone and sound not working after update 13.10

After upgrading my Xubuntu 13.04 to 13.10 I have some problems: the NetworkManager is not in the taskbar, I think that is the notifications-applet (german: "Nachrichtenanzeige") the ...
0
votes
1answer
510 views

No Sounds in Call With Wammu

I am in Ubuntu 13.04 amd64 system. I installed Wammu with Gammu. When I am trying to call with Wammu,through Huawei E169 3G USB Modem, there is no sounds in Wammu (Dial tone or call sounds). But ...